Ημερολόγια και πάνινες σακούλες δωρεάν στους οικιστές του Φλοίσβου Λουτρακίου.



Σε λίγες ημέρες θα σταματήσει, όπως όλοι γνωρίζουμε, η δωρεάν διάθεση πλαστικής σακούλας από  τα καταστήματα.
Τα έσοδα από τη χρέωση αυτή  θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και βασικά θα διατίθενται για καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την αναγκαιότητα περιορισμού της πλαστικής σακούλας.
Για μια ακόμη φορά η πατρίδα μας και σε αυτό το μέτρο τελευταία και καταϊδρωμένη, φυσικά δε συζητάμε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που το έχουν εφαρμόσει από χρόνια , ακόμη και τρίτες χώρες όπως η Ουγκάντα μας έχουν αφήσει πολύ πίσω.
Οι περίπου 360 σακούλες ανά άτομο στην Ελλάδα , καταστρέφουν το περιβάλλον , σκοτώνουν ψάρια , θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά , μολύνουν το νερό και μέσα από τη διατροφική αλυσίδα βλάπτουν τελικά και εμάς τους ίδιους .
Η καταστροφική τους δύναμη είναι μακράς διάρκειας και κρατά από δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια ακόμα.
Όπως αναφέρει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης 52 χρόνια μετά τη "γέννηση" της πλαστικής σακούλας η αποτίμηση δεν είναι καθόλου θετική. Η χωρίς μέτρο χρήση της έχει βάλει "βόμβα" στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ίδιας της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη.
Μέσα στις πολλές δράσεις ευαισθητοποίησης των οικιστών μας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος , ο σύλλογος μας στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μείωσης των πλαστικών σακουλών και ένα χρόνο πριν ξεκίνησε τη δωρεάν διανομή στα μέλη του πάνινων σακουλών πολλών χρήσεων και θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά.

Μαζί με το όμορφο ημερολόγιο μας για το 2018 , θα μοιραστούν σε όλους τους οικιστές μας και πάνινες σακούλες, μια μικρή συμβολική κίνηση  σεβασμού προς το περιβάλλον από το Φλοίσβο Λουτρακίου.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη