Τσούχτρες και τσουχτροτρομακρατία.



Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται όλο αυτόν τον καιρό σχετικά με τις τσούχτρες του Κορινθιακού.

Το ένα  μέσο "ενημέρωσης"  συναγωνίζεται το άλλο στην τσουχτροτρομοκρατία για λίγη παραπάνω επισκεψιμότητα.
Μπουχτήσαμε στις οδηγίες , πως το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί, τι να κάνουμε αν μας τσιμπήσει τσούχτρα και από πολλά άλλα άσχετα από τόσους άσχετους.

Εμείς οι νησιώτες που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε δίπλα στη θάλασσα
μάθαμε να την αγαπούμε πάντα και με τις καλές της και με τις ανάποδες της.

Δεν θέλουμε , ούτε έχουμε σκοπό να ωραιοποιήσουμε καμιά κατάσταση και δε θα πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως αυτό υπήρχε πάντα, ,άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο έντονο.
Τον καιρό αυτόν υπάρχει μια έξαρση του φαινομένου , όμως δεν είναι σε καθημερινή βάση, ούτε καν όλες τις ώρες της ίδιας μέρας.

Με λίγη προσοχή , αφού ελέγξουμε τη θάλασσα μπορούμε να κολυμπήσουμε.

Το μικρό βίντεο είναι σημερινό , 12 μεσημέρι στην περιοχή Νεράιδας Λουτρακίου, θάλασσα καταπληκτική χωρίς ίχνος ανεπιθύμητου επισκέπτη, όμως δε συνέβαινε το ίδιο νωρίτερα, όπως μας ανέφεραν κάποιο πρωινοί κολυμβητές.

Η κυρία που απολαμβάνει το μπάνιο της , δέχθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι δυο επιθέσεις από τσούχτρες , σοβαρές,όμως συνεχίζει και θα συνεχίσει.

Λίγη προσοχή , ένα μπουκαλάκι ξύδι, το μόνο που ανακουφίζει αμέσως και είναι δοκιμασμένο , καλές βουτιές και το κυριότερο κλείστε τα αυτιά και τα μάτια στην τσουχτροτρομοκρατατία.

Φυσικά δε χρειάζεται να πω ότι μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν όσοι παρουσιάζουν κάποια αλλεργία στα διάφορα τσιμπήματα.

Κώστας Μεταξάς

Ένας νησιώτης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη