Τα σκουπίδια, μπελάς ή χρυσός?

Αυτή η ενημερωτική συνάντηση πριν 5 χρόνια πρόσφερε πολλά στον οικισμό μας όσο αφορά την πυροπροστασία του.


 Γνωρίζουμε όλοι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Κορινθίας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων που γίνεται ακόμη δυσκολότερη λόγω της άγνοιας των πολιτών σε ότι αφορά τη σωστή ανακύκλωση που ακόμα κι αν υπάρχει η βούληση δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και γνώση.
 Με ελάχιστες γνώσεις και ρίχνοντας μια ματιά στους μπλε δημοτικούς κάδους  θα δεις μέσα τα πιο απίθανα πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν με την ανακύκλωση.

Το κενό αυτό στην ενημέρωση σχετικά με το σοβαρό αυτό θέμα της ανακύκλωσης, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με μια ακόμη ενέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας στο πλαίσιο των ενημερωτικών προσπαθειών  για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων  που θα πραγματοποιηθεί στην κοπή της πίτας μας,στο Φλοίσβο στις 8 Ιανουαρίου στις 10. 30 το πρωί.

"Τα σκουπίδια μπελάς ή χρυσός?"

 Ποιος θα μπορούσε να δώσει τη σωστότερη απάντηση από έναν επιστήμονα  με τριακονταετή επαγγελματική εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος με αιχμή την αειφόρο διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, την κλιματική αλλαγή , τη διαχείριση υδατικών πόρων και που τους ίδιους στόχους υπηρετεί και με την πολιτική οικολογία?

Ο Νίκος Σελλάς Χημικός Μηχανικός,Υγιεινολόγος Μηχανικός, ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας θα βρεθεί στην κοπή της πίτας μας και θα απαντήσει και σε αυτήν και σε όποια άλλη ερώτηση σχετικά με το σωστό τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων από τους πολίτες.

Ευχαριστούμε το Νίκο Σελλά που με μεγάλη προθυμία αποδέχθηκε την πρότασή μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου



Το βιογραφικό του Νίκου Σελλά
Ο Νίκος Σελλάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικεί όλη του τη ζωή στο Μοσχάτο. Είναι Χημικός Μηχανικός και Υγιεινολόγος Μηχανικός και εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση μελετών σε θέματα περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδατικών πόρων, επεξεργασία λυμάτων, επεξεργασία στερεών αποβλήτων, κλιματικές αλλαγές, ατμοσφαιρική ρύπανση, διαχειριστικά σχέδια), τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Νίκος Σελλάς ασχολείται αδιαλείπτως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μοσχάτου από το 1982, τόσο με συμμετοχή σε εκλογικές αναμετρήσεις όσο και με υποστήριξη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου. Σήμερα είναι στέλεχος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν δράσει…» και της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία».
Κατά περιόδους συμμετείχε ενεργά σε κινήματα πόλης και οικολογικές οργανώσεις (Εναλλακτική κίνηση Οικολόγων, Φίλοι του Ποδήλατου, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης κ.ά.).
Τα τελευταία χρόνια αιχμή της δράσης του είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και κυρίως η προστασία της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου (αλλά και όλου του Φαληρικού όρμου) από τις επιβουλές των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Το φθινόπωρο του 1989 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Κέρκυρα (τόπος καταγωγής του) με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς και το 1994 ήταν υποψήφιος του πράσινου συνδυασμού στις ευρωεκλογές. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινωνκαι στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη