Φλοίσβος και Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου












Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο απόγευμα 10 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη παρουσίαση της 5ετούς ανασκαφικής έρευνας στη Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου στη βιβλιοθήκη Λουτρακίου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καλή η επιλογή του χώρου αυτού και πολλοί δε μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.
Εμείς είχαμε προτείνει το Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου ή το στρογγυλό αναπαλαιωμένο κτίριο των πηγών που είχε άμεση σχέση με τα λουτρά της Ρωμαϊκής Έπαυλης και συνέδεε το παρελθόν με το παρόν.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές που αναγνώρισαν δημόσια  την προσφορά των οικιστών και του Διοικητικού Συμβουλίου του Φλοίσβου στη μεγάλη προσπάθεια πλήρους αποκάλυψης και αξιοποίησης της Ρωμαϊκής Έπαυλης .
Όπως ανακοίνωσαν οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι, Απόστολος Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης θα εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και για την επόμενη 5ετή ανασκαφική περίοδο και είναι πολύ θετικό αυτό, ένα ακόμη βήμα για την αξιοποίηση του χώρου.
Βεβαίως ότι γίνεται με σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας, θα το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Και βέβαια θα στηρίξουμε την δημόσια πρόταση μας για την ονομασία του Ανοιχτού Αρχαιολογικού Πάρκου στο χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης , σε "Πάρκο Ζωής Ασλαματζίδου - Κωστούρου".

Ο Γιάννης Αικατερίνης ήταν ο μόνος που κάλυψε όλη τη σπουδαία αυτή εκδήλωση και του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Και βέβαια από το Perahora gr θα πληροφορηθείτε με κάθε λεπτομέρεια όλη την παρουσίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου Λουτρακίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη