Μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση

Οι Διοικητές των Π.Υ. στην κοπή της πίτας μας.


Από τα συμβάντα του καλοκαιριού που μας πέρασε
Με ενέργειες μας τοποθετήθηκε πυροσβεστικός κρουνός στην πλατεία μας.


Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας μας στις 10 Ιανουαρίου 2015, όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κορίνθου κ.Αχιλλέας Τζουβάρας και Περαχώρας κ.Βασίλης Γεροβασίλης, μετά το πέρας της εκδήλωσης , κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα θέματα της πρόληψης των πυρκαγιών.
Οι καλεσμένοι μας αυτοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον οικισμό μας , όσο αφορά τις προσπάθειες που καταβάλουμε στον τομέα αυτόν.
Τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να είναι να διατηρούμε πάντα καθαρή και αποψιλωμένη την περιοχή μας , τα γύρω δάση και τα ρέματα.
Τόνισαν ότι ο απολογισμός όσο αφορά την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν πολύ θετικός, η καταστροφή ήταν ελάχιστη σε σχέση με τον αριθμό των συμβάντων, λόγω της καλού συντονισμού, της άμεσης επέμβασης και της καλής συνεργασίας όλων .
Αυτά βέβαια τα είχαμε διαπιστώσει και εμείς παρακολουθώντας τον τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών το καλοκαίρι.
Όπως πολλές φορές έχουμε πει και δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε, η προστασία του περιβάλλοντος από κάθε μορφής κακοποίησης , είναι σε πρώτη προτεραιότητα, για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου.
Βρισκόμαστε σε διαρκεί επαφή με όλες εκείνες τις Υπηρεσίες και Φορείς του Δημοσίου (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο, Δήμο,Περιφέρεια) προκειμένου να επιτύχουμε τον παραπάνω στόχο μας.
Ζητάμε για μια ακόμη φορά από τους οικιστές μας να μην προβαίνουν σε ενέργειες τέτοιες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφή στο περιβάλλον και να μη διστάσουν να καταγγείλουν όποια ύποπτη ενέργεια αντιληφθούν.

Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου Λουτρακίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της