Κοπή πίτας 2016 στο Φλοίσβο Λουτρακίου








Πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη κοπή της πίτας 2016 στο Φλοίσβο Λουτρακίου, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο στεγασμένο χώρο του οικισμού λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Περιφεριακός Σύμβουλος και Πολιτευτής Γιώργος Πετρίτσης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Έργων του Δήμου μας, Θανάσης Γεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου Αχιλλέας Τζουβάρας,ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Βασίλης Γεροβασίλης, Μέλη του Εθελοντικού Συλλόγου Δασοπροστασίας Λουτρακίου,ο Πρόεδρος των Συλλόγου Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας Σωρήρης Πρωτοπαπάς με μέλη του Συμβουλίου του, η Διευθύντρια της ανασκαφής στη Ρωμαική Έπαυλη Λουτρακίου Ζωή Ασλαματζίδου,ο Πρόεδρος του Αγ.Κωνσταντίνου Πέτρος Παινέσης και οι οικιστές του Φλοίσβου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε πολύ όμορφα με τα κάλαντα , από το Γιώργο Μπεχλιβάνογλου και την κορούλα του Αγγελική.
Έπειτα το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Φλοίσβου Κώστας Μεταξάς ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την παρουσία τους εκεί και τους οικιστές του Φλοίσβου και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Ο Σύλλογος μας συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια συνεχούς δράσης και παρουσίας στην περιοχή μας και όχι μόνο.
Από το 2010 που αναλάβαμε μέχρι σήμερα, καταφέραμε αρκετά πράγματα, παρ' όλο το πολύ δύσκολο γενικό περιβάλλον, καταφέραμε να αλλάξουμε την όψη της περιοχής μας  και το βασικότερο , να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι  αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση.
Συγκρουστήκαμε με νοοτροπίες και συμπεριφορές που ήθελαν την υποβάθμιση και την κακοποίηση του περιβάλλοντος.
Καταφέραμε να διατηρούμε την περιοχή μας καθαρή , αποψιλωμένη και με ζώνες πυροπροστασίας. Κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια κινητοποίησης των ιδιοκτητών των αγροτεμαχίων του οικισμού μας προκειμένου να προβαίνουν στον ετήσιο καθαρισμό τους.
Για την πλατεία μας και την παιδική μας χαρά νομίζω δε χρειάζεται να πω κάτι το βλέπετε μόνοι σας.
Περίφραξη καινούργια, φωτισμός,ποτιστικό αυτόματο καινούργια όργανα ,πινακίδες και  συντήρηση συνεχή.
Σε ένα άλλο θέμα που δώσαμε μεγάλη βαρύτητα και σημασία, είναι η ανάπτυξη και στήριξη του εθελοντισμού και είναι σε όλους γνωστές οι δράσεις μας στον τομέα αυτόν.
 Στα έργα που σκοπό έχουν τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μας, προσθέσαμε  το  μεγαλύτερο το νέο δίκτυο ύδρευσης που απάλλαξε το Φλοίσβο από τα τόσα προβλήματα.
Στον πολιτιστικό και ψυχαγωγικό τομέα, κάναμε αρκετά.
Διοργανώσαμε πολλές εκδηλώσεις , εκδρομές γιορτές, αναβίωση παλιών εθίμων , όπως η κατασκευή του χαρταετού και το γαϊτανάκι.
Από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε τη λειτουργία της και η δανειστική μας βιβλιοθήκη με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, ένα δημιούργημα των κυριών του Δ.Σ. της Αικ.Καμακάρη και Σοφίας Καρά και φυσικά όλων των οικιστών  και  φίλων μας που πρόσφεραν τα βιβλία.
Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός έλαβε χώρα στο Λουτράκι το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου , δημιούργημα του μέλους μας , του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου, καθηγητή κιθάρας, ο σύλλογος μας ανέλαβε τη διοργάνωση,  άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Θα ήθελα και από δω σήμερα να δώσω τα συγχαρητήρια στο Γιώργο και να του ευχηθώ οι επιτυχίες του να συνεχιστούν και τη χρονιά αυτή και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα δίπλα του,στηρίζοντας τις προσπάθειες του.
Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου. Ένα σπουδαίο μνημείο , δίπλα μας που όσο προχωρά η έρευνα τόσο επιβεβαιώνετε η σπουδαιότητα του.
Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια ολοκλήρωσης της έρευνας αυτής που αποσκοπεί στην οριοθέτηση του χώρου και μέσα σε αυτόν τη δημιουργία ενός ανοικτού αρχαιολογικού πάρκου. Ένα κόσμημα για την περιοχή μας , ένας προστατευμένος επισκέψιμος χώρος.
Σε γενικές γραμμές αυτά είναι κάποια από αυτά που κάναμε , παρ' όλο τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
Με τους μικρούς οικονομικούς μας πόρους, τα 8 λεπτά την ημέρα , που είναι η συνδρομή σας ,όμως με πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε  έναν οικισμό διαφορετικό,όμορφο , καθαρό που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
Δυο λόγια γι αυτά που προγραμματίζουμε για τη νέα χρονιά .
Προχώρησε η δημιουργία ποδοσφαιρικού μικρού γηπέδου για τα παιδιά μας, όπως το περασμένο καλοκαίρι είχαμε υποσχεθεί, ήδη προμηθευτήκαμε τις εστίες και απομένει η επιλογή του χώρου και η  τοποθέτηση τους.
Γίνονται προσπάθειες προκειμένου το καλοκαίρι  να λειτουργήσει κινηματογράφος για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία μας.
Βέβαια στην πορεία θα προγραμματιστούν και θα γίνουν πολλά περισσότερα, όπως γίνεται συνήθως.
Για τον τυχερό της μέρας, έχουμε ένα πολύ όμορφο καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα , προσφορά των καταστημάτων "Καλλιέλαιον" , Λουτρακίου και Περαχώρας, του φίλου μας Αντιδημάρχου Θανάση Γεωργίου. Τον ευχαριστούμε πολύ .
Θα ήθελα εδώ να προσθέσω ότι εκτός από το πολύ καλό λάδι από το ελαιοτριβείο του Θανάση, που προ ημερών επισκέφθηκα που λειτουργούσε και έμεινα κατάπληκτος από την υποδειγματική καθαριότητα , υπάρχουν και πολλά άλλα ποιοτικά προϊόντα που προβάλουν τον τόπο αυτόν .

Ο τυχερός του δώρου της πίτας μας ήταν ο Θωμάς Υφαντής , μέλος του Συλλόγου μας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη