Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, ελλείψεις - προβλήματα.



Η μεγάλη κατρακύλα στην υγειονομική περίθαλψη ήταν επόμενο να παρασύρει και το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου το οποίο αυτήν την στιγμή αντιμετωπίζει τρομερές ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού.
Επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου για μια συνταγογράφηση και τρελάθηκα όταν μου είπε η γιατρός κ.Αθηνά Δημητρίου ότι την επόμενη φορά ίσως να μη μπορούσε να γράψει τα φάρμακα γιατί δε θα έχει χαρτί και μελάνι να τυπώσει τη συνταγή.
Στις τουαλέτες δεν υπήρχε χαρτί υγείας, υγρό αντισηπτικό πουθενά.
Γενομένης συζητήσεως μου ανάφερε ότι τόσο τα χαρτιά όσο και το μελάνι στον εκτυπωτή τα φέρνουν οι ίδιοι από το σπίτι τους. Όσο για τα αναλώσιμα , κάποιοι φαρμακοποιοί προσφέρουν μπαμπάκι και οινόπνευμα, κάποια αγοράζουν οι γιατροί και κάποια οι ασθενείς .
Διοικητικός υπάλληλος  δεν υπάρχει και είναι αυτοί υποχρεωμένοι να κάνουν και αυτουνού τα καθήκοντα,οι γιατροί δεν πληρώνονται για τις εφημερίες τους και πολλά άλλα.
Η Περιφέρεια , που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου δε διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις, η βοήθεια από το Δήμο μικρή, τους αγόρασε ένα φαξ και κάτι χαρτιά, όπως μου ανέφεραν.
Τελικά αυτό που κατάλαβα με αυτήν την κουβέντα που έκανα με τους γιατρούς εκεί, είναι ότι το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου αν ακόμη λειτουργεί , αυτό οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια των λίγων γιατρών που πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια, στο φιλότιμο κάποιων φαρμακοποιών , μπράβο και σε αυτούς και τέλος στον ταλαίπωρο ξεζουμισμένο οικονομικά πολίτη-ασθενή
Μήπως θα πρέπει οι Περιφερειακοί μας Σύμβουλοι και ειδικά ο κ.Γ.Πετρίτσης που είναι Λουτρακιώτης να ρίξουν μια ματιά προς το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου που εξυπηρετεί τόσο κόσμο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε ιδιώτη γιατρό?
Μήπως ο Δήμος μας θα μπορούσε να πιέσει λίγο την Περιφέρεια ?
Οι τοπικοί μας βουλευτές μπορούν να κάνουν κάτι?
Αν τελικά κανένας αρμόδιος δε μπορεί κάτι να κάνει, μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουμε για αυτούς που έχουν ανάγκη, μήπως θα πρέπει να συγκεντρώνουμε και υγειονομικό υλικό, χαρτιά εκτυπώσεων και χαρτί υγείας για τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας?
Που φθάσαμε , αλίμονο και που θα φθάσουμε ακόμα, ντροπή.

Κώστας Μεταξάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη