Ο επίλογος ανασκαφικής περιόδου 2015-Απολογισμός ενός πλούσιου έργου.

Η ανασκαφική περίοδος 2015 φθάνει στο τέλος της και η ικανοποίηση όσων εργάστηκαν φέτος στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου μεγάλη.
Τα σημαντικά και πολλά  ευρήματα συνθέτουν σιγά-σιγά το παζλ του σπουδαίου και μεγάλου αυτού πολυτελούς οικοδομήματος.
Έγινε μια πολύ καλή δουλειά  αυτό το Φθινόπωρο, στην επιφάνεια ήρθαν μεγαλοπρεπή κλιμακοστάσια, είσοδοι διακοσμημένοι , μαρμάρινες κολώνες και τόσα άλλα μικρά και μεγάλα που αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για μια μεγάλη πολυτελή κατασκευή.

Σε στεγασμένο χώρο στην πλατεία του Φλοίσβου, όπου η βροχή μας μετέφερε, η κ.Ζωή Ασλαματζίδου , Διευθύντρια ανασκαφής , μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έκαναν έναν μικρό απολογισμό του φετινού έργου ,έγινε λόγος για τα μελλοντικά σχέδια και το Αρχαιολογικό Ανοικτό Πάρκο που κάποια μέρα θα πρέπει να δημιουργηθεί στο χώρο αυτόν.
Μιλήσαμε για τον τρόπο που τα ευαίσθητα ευρήματα θα πρέπει να προστατευθούν ,για την απαραίτητη συντήρηση τους και σιγά-σιγά ξεκίνησε ο προγραμματισμός εργασιών για την επόμενη ανασκαφική περίοδο, καθώς και για την ανάγκη εξεύρεσης πρόσθετων οικονομικών πόρων.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς που βοήθησαν με κάθε τρόπο τη φετινή προσπάθεια , όπως ο  Δήμος και η Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, που για όλους αυτό είχε και συμβολικό χαρακτήρα, το σπουδαίο ρόλο του στρατού μας και στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για άλλη μια φορά έγινε αναφορά από τους υπεύθυνους της ανασκαφής στην στήριξη που έχουν στο έργο τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου και τους κατοίκους της περιοχής και τον εφησυχασμό  που αισθάνονται που κάποιοι φροντίζουν και προσέχουν το μνημείο όταν αυτοί δε βρίσκονται εδώ.

Εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τα καλά τους λόγια και να τους υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την προστασία,φύλαξη και φροντίδα του σπουδαίου αυτού μνημείου του Λουτρακίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου-Λουτρακίου


Μηνάς Καρουζάκης και Λάζαρος Κομνάκης, εθελοντές από τη Μεγαλόνησο.
Ζωή Ασλαματζίδου, διευθύντρια ανασκαφών 
Ένα σημαντικό τμήμα της πολυτελούς Έπαυλης που πριν λίγες μέρες ήρθε στο φως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της