Προσοχή-κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα

Από παλιότερη συγκέντρωση - ενημέρωση για τις πυρκαγιές στο Φλοίσβο.

 Το  Δ.Σ. του Φλοίσβου-Λουτρακίου καταβάλει κάθε δυνατή  προσπάθεια , με ενημερώσεις, αποψιλώσεις, ζώνες πυροπροστασίας προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή μας και οι δασικές εκτάσεις που μας περιβάλουν από τις πυρκαγιές.

Τόσο οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής καθώς και οι Εθελοντικοί Σύλλογοι Δασοπροστασίας βρίσκονται σε διαρκεί επιφυλακή , έτοιμοι να επέμβουν αποφασιστικά, όπως έκαναν με μεγάλη επιτυχία το  χθεσινό απόγευμα λίγο μακρύτερα από την περιοχή μας,όμως χρειάζεται και η επαγρύπνηση και προσοχή όλων μας,
  προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφή, ιδιαίτερα λόγω αμέλειας .
Αυτές τις μέρες  υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης και ανάπτυξης μεγάλων πυρκαγιών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας και θα πρέπει να επιδείξουμε  ιδιαίτερη προσοχή  στα παρακάτω, που σε ανακοίνωση της αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία:

Απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα και η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.
Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:
Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο ή από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες, εντός η πλησίον των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος ή σε δασικές εκτάσεις. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Καθαρίζουμε και αποψιλώνουμε τις ιδιοκτησίες μας από ξηρά χόρτα, σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.
Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία τόσο ο εμπρησμός από αμέλεια όσο και ο εμπρησμός από πρόθεση αποτελούν αξιόποινες πράξεις,οι οποίες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Πέραν των βαρύτατων ποινικών κυρώσεων που επισύρουν οι παραβάσεις των σχετικών άρθρων του Π.Κ., η πρόκληση πυρκαγιάς σε δάση συνεπάγεται και την επιβολή άλλων κυρώσεων, διοικητικών,κατά περίπτωση (ενδεικτικά αναφέρονται η διακοπή οικονομικής ενίσχυσης προγράμματος Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ., η απαγόρευση βοσκής ζώων σε αναδασωτέα έκταση). Η άσκηση του ανακριτικού έργου στην τομέα ευθύνης της Υπηρεσίας μας διεξάγεται από τα κατά τόπους Ανακριτικά Γραφεία.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:
Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 (χωρίς χρέωση) και δώστε σαφείς πληροφορίες μιλώντας καθαρά και σταθερά για το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά. Αν έχετε τη δυνατότητα και σας ζητηθεί από τον τηλεφωνητή μπορείτε να δώσετε περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες όπως :
Περιγραφή για το είδος της βλάστησης που καίγεται
Ποια είναι η κατεύθυνση της πυρκαγιάς
Τυχόν ζωτικής σημασίας υποδομές που απειλούνται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη