Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Φλοίσβο
































Στην καταπληκτική πλατεία μας , σε ένα καταπράσινο περιβάλλον , με πολύ καλά μουσικά ακούσματα  για όλα τα γούστα , επιλεγμένα από το φίλο μας τον Τάσο Μητσόπουλο, με καταπληκτικά παραδοσιακά εδέσματα , ντόπιο κρασί και παγωμένη μπίρα , πέρασαν μια καταπληκτική βραδιά όσοι παραβρέθηκαν στην 34 Γιορτή μας, στις 16 Αυγούστου 2015.

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.
Τελικά καταφέραμε η καλοκαιρινή γιορτή μας αυτή να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί  από όλους.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας , ο Παναγιώτης Πέτρου, η Αντιδήμαρχος Μαρία Πρωτοπαπά , η Τοπική Σύμβουλος μας Μάγδα Γκιώνη,ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου  Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Βασίλης Γεροβασίλης, η Πρόεδροι των οικισμών Αγ.Κωνσταντίνου Πέτρος Πενέσης και Κατουνίστρας Σούλα Ντρε,ο Σύλλογος Γυναικών Αγ.Θεοδώρων.
Ο Πρόεδρος του Φλοίσβου Κώστας Μεταξάς σε σύντομη ομιλία του , ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την συμμετοχή τους και ανέφερε:
Από την 1η μέρα που ανέλαβα  εδώ, έβαλα ως στόχο και σκοπό, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να μετατραπεί ο τόπος αυτός που ζούμε σε ένα σύγχρονο , καθαρό και με υποδομές  τέτοιες   που θα έκαναν τη ζωή μας καλύτερη.
Δώσαμε μεγάλη μάχη , για ένα σύγχρονο , ανθρώπινο που να πληρεί τους όρους υγιεινής και ασφάλειας, δίκτυο ύδρευσης και το πετύχαμε.

Θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα την πυροπροστασία της περιοχής, καθιερώνοντας τις ετήσιες αποψιλώσεις και καθαρισμούς.
 Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις , σεμινάρια και ενημερώσεις καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους στην προστασία του περιβάλλοντος από κάθε λογής κακοποίηση .

Δώσαμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη και στήριξη κάθε εθελοντικής προσπάθειας , περιβαλλοντικής ή  κοινωνικής προσφοράς και καταφέραμε να έχουμε τη στήριξη σχεδόν όλων των μελών μας, πράγμα πολύ σημαντικό για τις μέρες μας.

Στο πολιτιστικό τομέα κάναμε πολλά, περισσότερο από ότι οι μικρές μας δυνάμεις επέτρεπαν, ήδη η δανειστική βιβλιοθήκη που με τη βοήθεια όλων σας ιδρύθηκε , άρχισε να λειτουργεί, και τώρα έχουμε αναλάβει τη  διοργάνωση ενός σπουδαίου μουσικού φεστιβάλ στο Δήμο μας.
Είναι το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Λουτρακίου που ξεκινά από φέτος στο Δήμο μας, με καλλιτεχνικό Διευθυντή το μέλος του Συλλόγου μας καθηγητή μουσικής σχολής στο Δήμο μας Γιώργο Μπεχλιβάνογλου.

Το Φεστιβάλ αυτό τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου μας και θα λάβει χώρα  4-6 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, εκτός από την έναρξη που θα γίνει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στο Παλιό ιστορικό κτίριο των Πηγών, έναν καταπληκτικό χώρο με άριστη ακουστική, ένα χώρο άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του ιαματικού και μεταλλικού νερού μας.

Με όλα αυτά και τόσα άλλα που δεν επιτρέπει ο χρόνος απόψε να αναφέρω που έγιναν εδώ στο μικρόν αυτόν οικισμό του Λουτρακίου, χωρίς καμιά χρηματική ενίσχυση - επιδότηση από πουθενά, αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνεις , η επιτυχία  είναι σίγουρη .

Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω και να αφιερώσω την αποψινή όμορφη βραδιά σε κάποιους ανθρώπους που δίνουν ειδικά αυτήν την εποχή συνεχείς μάχες με τις φλόγες θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή μας , την περιουσία μας και τον δασικό μας πλούτο και να τους ευχηθούμε να έχουν πάντα επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη