Από την ομάδα του Avaaz για τη μεγάλη κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής για το ΚΛΙΜΑ.

Αγαπητοί Avaazίτες και Avaazίτισσες, 

Πριν μερικούς μήνες, το κίνημά μας έβαλε έναν τρελό στόχο – να οργανώσουμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για το κλίμα στην ιστορία. Χθες, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία, με μια παγκόσμια κινητοποίηση *6 φορές μεγαλύτερη* απ’οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν!!! Στη Νέα Υόρκη, κατακλύσαμε 80 οικοδομικά τετράγωνα

Million-Man-March

Κι εδώ δες Λονδίνο, Βερολίνο, Μπογκοτά, Παρίσι, Δελχί και Μελβούρνη… 



Πάνω από 675.000 από εμάς διαδηλώσαμε σ’όλο τον κόσμο εκφράζοντας την αγάπη μας προς όλα όσα κινδυνεύουν απ΄την κλιματική αλλαγή, αλλά και την ελπίδα μας ότι μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που θα τροφοδοτείται με 100% ασφαλή, καθαρή ενέργεια. Κάνε κλικ για να δεις περισσότερες φωτογραφίες απ'τη μεγάλη μέρα: 

https://secure.avaaz.org/el/climate_march_reportback/?bPfUpdb&v=46652 

Μαζί γράψαμε ιστορία, αλλά αυτή ήταν απλά η αρχή. Η κρίσιμη σύνοδος του Παρισίου θα γίνει σε 15 μήνες – εκεί πρέπει να υπογραφεί μια διεθνής συνθήκη. Οι χώρες του κόσμου έχουν συμφωνήσει να καταθέσουν εθνικές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι τον Μάρτιο που μας έρχεται. Το κίνημά μας λοιπόν θα χωριστεί για να επικεντρωθούμε σε εθνικούς στόχους. Αλλά κάθε μήνα μέχρι τη σύνοδο στο Παρίσι θα συσπειρωνόμαστε και σε παγκόσμιο επίπεδο ξανά και ξανά και θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι κρούοντας το τύμπανο της αλλαγής, απαιτώντας 100% καθαρή ενέργεια, μέχρι που οι ηγέτες του κόσμου να μην έχουν άλλη επιλογή απ’το να μας ακολουθήσουν. Το κίνημα που όλοι και όλες μας περιμέναμε έχει δημιουργηθεί. 

Με ευγνωμοσύνη, 

Ricken, Emma, Alice, Iain, Nataliya, Patri, Oliver, Diego, Rewan κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz 


ΥΓ. Συνεργαστήκαμε με χιλιάδες οργανώσεις γι’αυτή τη παγκόσμια μέρα δράσης και ιδιαίτερα με τους φίλους μας στο 350. Αλλά το κίνημά μας έχει κάθε λόγο να γιορτάζει αυτό το τεράστιο βήμα μας. Η ομάδα και τα μέλη του Avaaz έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση σχεδόν όλων των δράσεων. Η εφημερίδα Guardian αναφέρθηκε σε «οργανωτικό θρίαμβο» του Avaaz και το BBC είπε πως «οι δράσεις τράβηξαν στους δρόμους πιο πολύ κόσμο από κάθε άλλη φορά, χάρη στην οργανωτική δύναμη του κοινωνικού δικτύου του Avaaz». Παρείχαμε εκατοντάδες οργανωτές κι οργανώτριες και χιλιάδες εθελοντές, και στηρίξαμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια με εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώθηκαν από μικρο-δωρεές των μελών μας. Οι προκλήσεις των καιρών μας απαιτούν να γινόμαστε καλύτεροι, κι αυτό κάνουμε – μεγαλώνουμε και γινόμαστε ένα νέο, πιο αποτελεσματικό κίνημα, ένα κίνημα που τώρα πλέον δρα εντός και εκτός του διαδικτύου. Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» σε όλες και όλους που βοήθησαν να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της