27η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού

 



Ο τουρισμός για την  Κορινθία  αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης του Νομού μας και ίσως ο σημαντικότερος για την έξοδο  από την βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει,  τόσο ο Νομός Κορινθίας όσο ευρύτερα και η Πατρίδα μας . 
Αναμφισβήτητα η χρονιά που διανύουμε είναι εξαιρετικά  καλή αν οι εκτιμήσεις των ειδικών για πάνω από 20.000.000 τουρίστες σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελέσουν ένα πραγματικό γεγονός .
Η περιοχή της Κορινθίας έχει όλα τα ισχυρά πλεονεκτήματα που μπορεί να την  αναδείξουν ισχυρό πόλο έλξης νέων τουριστών, τόσο Ελλήνων όσο και αλλοδαπών .
Οι αρχαιολογικοί χώροι μοναδικοί στο είδος τους , τα ιδιαίτερα θρησκευτικά προσκυνήματα, οι  σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, το μοναδικό spa του Λουτρακίου όπως και το casino, οι νέες υποδομές στην Ζήρεια, οι σπουδαίες  τουριστικές  μονάδες,  η γαστρονομική παράδοση αλλά και τα πολύτιμα αγροτικά προϊόντα, συνθέτουν τις πτυχές της ενιαίας στρατηγικής για την  δημιουργία υπεραξίας και  την ενίσχυση ακόμα περισσοτέρων παραγωγικών τάξεων της Κορινθίας .
Η Κορινθία αποτελεί την πύλη της  « ΜΥΘΙΚΗΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
Το μεγαλύτερο σύγχρονο  μνημείο Ο ΙΣΘΜΟΣ, πρέπει να τύχει  μιας πολύ σοβαρής αναβάθμισης, όπως επίσης να επιτευχθεί και η  ανάδειξη του αρχαίου  Διόλκου.
Ας μην ξεχνάμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο μεγάλα projektsγίνονται  στις περιοχές  που υπάρχουν διώρυγες ( Παναμάς ) ή όπου πρόκειται να διανοιχτούν νέες  ( Νικαράγουα )
Η Κορινθία όμως έχει και ένα ιδιαίτερα σοβαρό  πλεονέκτημα .
Είναι παγκοσμίως γνωστή από το όνομα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ .
Είναι  αναγνωρίσιμη από  2 δισεκατομμύρια ανθρώπους,  σε όλο τον κόσμο .
Ο   Απόστολος των Εθνών Παύλος  έζησε στην περιοχή μας για τουλάχιστον 18 μήνες και είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κορίνθου.
Θα πρέπει να προσεγγίσουμε με πολύ σοβαρό και σεμνό τρόπο,  την παρουσία του Αποστόλου Παύλου στην Κορινθία, ώστε να αναδειχθεί η τεράστια προσφορά του, στην παγκόσμια ιστορία.
Η μετατροπή  του στρατιωτικού  αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό αεροδρόμιο, αποτελούσε πάγιο  αίτημα όλων των φορέων του τουρισμού στην Κορινθία,  εδώ και πολλά χρόνια και θα δώσει άλλη πνοή στην πορεία όλου του τουριστικού προϊόντος του Νομού Κορινθίας, καθόσον αποτελεί  μεγάλο μειονέκτημα το ακριβό αεροδρόμιο « ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου   εφαρμόζοντας τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της  έντονης και δυναμικής παρουσίας που έχει στον ευρωπαϊκό χώρο συμμετέχει ενεργά και με κύριο λόγο στις εξελίξεις που διεξάγονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο , βασιζόμενη σε ένα πνεύμα συνεργασίας  για την προώθηση  και προβολή των προοπτικών  κάθε περιοχής  ξεχωριστά αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος  που θα οδηγήσει και στην μείωση της  ανεργίας ,αλλά και την αύξηση του ΑΕΠ
Γιώργος Π. Πετρίτσης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Εντεταλμένος Σύμβουλος  Τουρισμού στην Π. Ε Κορινθίας
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη