ΠΡΟΣΟΧΗ - ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ





Από   1η Μαΐου  αρχίζει η αντιπυρική περίοδος 2014 και θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους  οικιστές μας ότι θα πρέπει  να λάβουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας προκειμένου να προστατευθούν  οι ιδιοκτησίες τους και το γύρω περιβάλλον.

Το Δ.Σ. του οικισμού μας για μια ακόμη φορά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και των εγκαταλειμμένων αγροτεμαχίων.

Με την ευκαιρία έναρξης της αντιπυρικής περιόδου εκδόθηκε η 1/2014 Πυροσβεστική Διάταξη του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου σύμφωνα με την οποία:



ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η καύση αγροτικών εκτάσεων από 1-5-2014 έως και 31-10-2014 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση πυρός λόγω αυξημένης επικινδυνότητας στα δάση και στις δασικές εκτάσεις, στις χορτολιβαδικές εκτάσεις και στις βραχώδεις πετρώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά εδάφη, ανώμαλα εδάφη και σε λόφους.



 Σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 ΦΕΚ  87Α  από 7-6-2010 άρθρο 94 παρ. 26:

«Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χωρών, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.
 Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούνται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη