«Το καραβάνι των σπόρων» στην Αθήνα

Εκδήλωση και διανομή σπόρων αύριο

Ανοιξιάτικη γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων διοργανώνεται αύριο από τς 16:00 έως τις 22:00 στο Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, γωνία Μοναστηρίου και Τηλεφάνους.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μοίρασμα σπόρων και φυντανιών από παραδοσιακές ποικιλίες, ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία για τους παραδοσιακούς σπόρους, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, εδέσματα από τη Νομαδική Κουζίνα, και μουσική από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, την «Ηχοβολή», και τους Afrodyssey Orchestra.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης για τους Σπόρους που διοργανώνεται από την κοινότητα Πελίτι με συμμετοχή της Vandana Shiva.

Το καραβάνι θα ξεκινήσει την 27/4/2014 από το Παρανέστι Δράμας (έδρα του Πελίτι) και θα καταλήξει στη Νότιο Γαλλία προκειμένου να συμμετάσχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που διοργανώνει η οργάνωση Κοκοπελλί στις 1, 2 και 3 και 4 Μαΐου 2014. Η οργάνωση Κοκοπελλί διώκεται δικαστικά για την εμπορία σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών σε αγρότες.

«Διεκδικούμε μια νομοθεσία που εναρμονίζεται με τους Νόμους της Φύσης. Είναι η μόνη εγγύηση για τη την διατροφική μας ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας», τονίζουν στην πρόσκλησή τουςβ οι διοργανωτές. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
4μμ-6μμ παιδιά και μεγάλοι ζωγραφίζουμε το πανώ του καραβανιού 
5μμ-6μμ Κουκλοθέατρο «Ο Λεπτοκαράκης»
6μμ-7μμ «Το Καραβάνι και η Νομοθεσία για τους Σπόρους» συζήτηση-ενημέρωση 
7μμ μοίρασμα σπόρων και φυντανιών από παραδοσιακές ποικιλίες
7μμ-7:30μμ τραγούδια από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με κιθάρα και λαούτο
7:45μμ – 9:15μμ παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από το συγκρότημα του Στέφανου Γανωτή «Ηχοβολή» (λύρα, κανονάκι, λαούτο, μαντολίνα, και χορός)
9:30μμ – 11μμ το συγκρότημα Afrodyssey Orchestra με afro-beat, afro-jazz, και afro-punk ήχο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της