Σκέψεις του Γιάννη Σταυρόπουλου
ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΩΤΑΚΗΣ;

Φίλες & φίλοι το καράβι που λέγεται Δήμος Λουτρακίου Αγ.Θεοδώρων δυστυχώς είναι στα βράχια. Ένας δήμος από τους πλουσιότερους της χώρας κινδυνεύει με πτώχευση.
Δημοτικές αρχές που χρόνια ολόκληρα κινούν το Λουτράκι με οδηγό τα προσωπικά τους συμφέροντα, την έπαρση & τον εγωισμό, έχουν σαν αποτέλεσμα τελικά την παρακμή του Λουτρακίου & την απόγνωση των Λουτρακιωτών.
Είδαμε λοιπόν τις δημοτικές αρχές να ασχολούνται με επενδύσεις που οι περισσότερες δεν έχουν νόημα αφού είναι ατελείς. Το λέω αυτό γιατί όταν κάνεις ένα έργο πρέπει να έχεις εξασφαλίσει την καλή & βιώσιμη λειτουργία του (βλέπε ΣΠΑ, Συνεδριακό, κολυμβητήριο, κ.λπ.). Η ανεργεία μαστίζει την κοινωνία , τα εργοστάσια νερού έκλεισαν & οι απειλεί του Καζίνο να κλείσει , να μην κλείσει , να γίνει εταιρεία να μην γίνει & οι εργαζόμενοι καράβι που το κτυπά το κύμα δεξιά αριστερά.
Όλα αυτά δείχνουν κακή οργάνωση ,αναθέσεις έργων σε άσχετους & άπειρους ανθρώπους , έλλειψη σοβαρότητας & τη λογική άπλα να γεμίσουμε προεκλογικά το φυλλάδιο για να μαζέψουμε τους ψήφους.
Έτσι την τελευταία δεκαετία η πόλη έχει οδηγηθεί σε μαρασμό. Χάθηκαν οι Αθηναίοι που έφερναν πακτωλό χρημάτων δεν υπάρχει τουρισμός είτε αυτός είναι θρησκευτικός είτε θεραπευτικός κ.λ.π. Πολλοί Λουτρακιώτες πλέον προτιμάνε να πίνουνε τον καφέ ή το ποτό τους στην Κόρινθο που κάθε χρόνο δείχνει ένα όλο & πιο σύγχρονο πρόσωπο.
Ποιο είναι λοιπόν το αύριο ;Να το περιμένουμε να έρθει με τα χέρια σταυρωμένα ;Η γνώμη μου είναι να αλλάξουμε το παρόν που συνεπάγεται & ένα σίγουρα καλύτερο αύριο.
Από πού πηγάζει η αισιοδοξία μου; Άκουσα λοιπόν την άποψη & την φιλοσοφία του Γιάννη Γιωτάκη .
Αυτός ο άνθρωπος σε ηλικία 34 χρονών ξεκίνησε & άφησε εποχή στο Λουτράκι ως δήμαρχος. Εγώ όταν ήρθα στον τόπο αυτό το 1985 είδα έναν δήμο σε φοβερή ανάπτυξη & μάλιστα γι΄ αυτό διαλέξαμε να επενδύσουμε εδώ με τον αείμνηστο πατέρα μου. Είδαμε ένα Λουτράκι που μετά από ένα φοβερό σεισμό ξαναγεννήθηκε σε όλους τους τομείς τουριστικά, πολιτιστικά κ.λ.π.
Έμαθα λοιπόν πως ο Γιωτάκης διεκδικεί πάλι τη δημαρχία. Γιατί ένας άνθρωπος που έχει κλείσει με επιτυχία δωδεκαετή πορεία ως δήμαρχος έχει σταθεί επιτυχώς & ως περιφερειάρχης σε πολλά μέρη της Ελλάδας θέλει να ανακατευτεί αυτή τη χρονική στιγμή με αυτό τον εξαθλιωμένο δήμο;
Γιατί μπαίνει στην διαδικασία να κάνει όλη την << λάντζα >> στον δήμο ; Την εποχη που δεν υπάρχουν χρήματα και εύκολες λύσεις ;
Γιατί άπλα οι γνώσεις του, η πείρα του, η ηθική & η αγάπη για τον τόπο του δεν του επιτρέπουν να κάθεται σπίτι του.
Πρέπει να σταθούμε όλοι σε αυτόν τον άνθρωπο που πιστεύω να μας βγάλει λόγω εμπειρίας από το αδιέξοδο. Να δουλέψουμε πια για το Λουτράκι & όχι για την καρέκλα. Πρέπει να σωθεί ο τόπος δεν έχουμε περιθώρια να πάμε παρακάτω. Θέλουμε την ηθική & τη γνώση να μπουν μπροστά.
Πρέπει ο καλός και έμπειρος καπετάνιος να ξεκινήσει να βγάλει το καράβι από τα βράχια με την δύναμη όλων μας που θα τραβήξουμε το κουπί.
Μιλάω άπλα σαν δημότης που έχει την εργασία του & την οικογένεια του στο Λουτράκι & όχι σαν πολιτικός. Ανησυχώ, προβληματίζομαι & ψάχνω λύση.
Προβληματιστείτε μαζί μου άπλα σαν εργαζόμενοι, σαν επιχειρηματίες, σαν γονείς , σαν άνθρωποι σαν ΔΗΜΟΤΕΣ .

Με εκτίμηση
Γιάννης Σταυρόπουλος
ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ JEMA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη