Λουτράκι-Αγ. Θεόδωροι: Βρέχει “Δημάρχους”. Μυαλό πότε θα βρέξει;


Διαψεύθηκαν μεγαλοπρεπώς όλοι όσοι προέβλεπαν ότι θα αναζητείται υποψήφιος Δήμαρχος για τον δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων,
αφού οκτώ προς το παρόν θα είναι οι διεκδικητές (επίσημα και ανεπίσημα) του Δημαρχικού θώκου και εκατοντάδες εκείνοι που πρόκειται να απαρτίσουν τους συνδυασμούς τους. Πρόσωπα νέα που επιθυμούν να εμπλακούν αλλά και πρόσωπα παλιά με πολυετή συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Βέβαια η αρχική εκτίμηση ότι πολύ δύσκολα κάποιος θα έθετε υποψηφιότητα για Δήμαρχος είχε λογική βάση, καθώς η δημοτική παράταξη που θα εκλεγεί τον Μάιο θα παραλάβει έναν Δήμο που βρίσκεται στην εντατική, στον οποίο τίποτα ουσιαστικά δεν λειτουργεί και είναι πνιγμένος σε χρέη δεκάδων εκατομμυρίων.
Σε λίγους μήνες λοιπόν οι δημότες αυτού του τόπου θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά σε μια διαδικασία επιλογής, στην οποία θα πρέπει να κρίνουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα πρόσωπα εκείνα τα οποία με την παρουσία τους, τις παρεμβάσεις τους, το όραμά τους για την πόλη αλλά και την ρεαλιστικότητα των προτάσεων τους, μπορούν να ανακόψουν τον κατήφορο και να δώσουν μια άλλη δυναμική προόδου.
Πρέπει όλοι μας να λάβουμε υπόψη ότι η σημερινή μας γκρίνια, μιζέρια και απογοήτευση είναι αποτέλεσμα των δικών μας λανθασμένων επιλογών. Πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους ότι βάζοντας στην κορνίζα τους αυτοδιοικητικούς που αδιαφορούν προκλητικά για ζωτικά προβλήματα της καθημερινότητας μας όπως αυτά της ύδρευσης, της καθαριότητας, της οδοποιίας ή του ηλεκτροφωτισμού, ουσιαστικά εμείς είμαστε υπεύθυνοι καθώς εμείς τους επιλέξαμε.
Ας ελπίσουμε ότι τα ηχηρά χαστούκια της οικονομικής κρίσης να μας ξύπνησαν από τον λήθαργο των τελευταίων 10ετιών και να μας επανέφεραν από τον επίπλαστο χωρο-χρόνο που βρισκόμασταν στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα στην οποία δεν έχουν θέση άνθρωποι και πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, δεν έχουν θέση πρόσωπα που αντιμετωπίζουν τα πάντα επιλεκτικά προς όφελος τους και κάποιων λίγων ημετέρων τους, δεν έχουν θέση άτομα που αντιμετωπίζουν τους Δημότες ως δεδομένες άβουλες μάζες, καταρτίζοντας συνδυασμούς που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία ανακύκλωσης φθαρμένων στελεχών και πολιτικών.
Ας μάθουμε επιτέλους να διεκδικούμε και να απαιτούμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν και να μη τα αφήνουμε ως βορά στα φθαρμένα αυτοδιοικητικά κοράκια που λυμαίνονται τους φόρους μας επειδή εμείς τους το επιτρέπουμε.
Ίσως μέσα από τις δύσκολες στιγμές που διάγουμε, να ήρθε επιτέλους η ώρα να αποφασίσουμε με παρρησία και να επιλέξουμε αν θέλουμε να χτίσουμε το σπίτι μας με τα γνωστά φθαρμένα υλικά ή με νέα και άφθαρτα. Η τακτική του έτοιμου σταυρωμένου ψηφοδελτίου που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν πρέπει να απορριφθεί επιτέλους και να καταλάβουμε ότι η επιλογή των εκπροσώπων μας είναι ένα θέμα που λαμβάνει χώρα πίσω από κλειστό παραβάν.


http://novel918.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της