Κοπή πίτας στο Φλοίσβο


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί η προγραμματισμένη κοπή της πίτας του Φλοίσβου στην καταπράσινη πλατεία του οικισμού.
Ο  πολύ καλός καιρός συνέβαλε στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης .
Η συμμετοχή του κόσμου  ήταν πολύ μεγάλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Αντιπεριφεριάρχης Απόστολος Παπαφωτίου,ο Δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, οι πρώην Δήμαρχοι, Γιαννης Γιωτάκης, Παύλος Παύλου και Γιώργος Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Μουζάκης και Γιάννης Κακούρος.
Οι Δημοτικοί Σύνβουλοι Μαρία Πρωτοπαπά , Σωτήρης Πέρας και Παναγιώτης Φίλης , η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Δημοτική Σύμβουλους Εβίτα Κούτμου, ο Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου Δημ.Τουμπακάκης.
Ο Πρόεδρος Σωτήρης Πρωτοπαπάς και τα μέλη της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, η Επίτιμη Διυθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολόγος κ.Ζωή Ασλαματζίδου, ο Πρόεδρος των Λέσβιων Κορινθίας Ηλίας Παπαπορφυρίου , ο Πρόεδρος του Αγίου Κωνσταντίνου Πέτρος Πενέσης της Κατουνίστρας Σούλα Ντρε, ο Πρόεδρος Γιάννης Λυγκούρης και μέλη από το Σύλλογο Δασοπροστασίας Λουτρακίου.
Την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ένα δικό μας παιδί ο καθηγητής κλασσικής κιθάρας Γιώργος Μπεχλιβάνογλου και την φωτογράφηση η Εύη Δημοπούλου, ο τυχερός της ημέρας ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασοπροστασίας Λουτρακίου Γιάννης Λυγκούρης που κέρδισε μια μονοήμερη εκδρομή δύο ατόμων προσφορά του MARINOS TOURS.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Φλοίσβου Κώστας Μεταξάς αφού παρουσίασε και ευχαρίστησε τους επίσημους καλεσμένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση τονίζοντας ότι ειδικά η παρουσία του Διοικητού του Α/Τ Λουτρακίου στέλνει ένα μήνυμα ότι και οι απομακρυσμένοι κάτοικοι των οικισμών δεν είναι μόνοι και εγκαταλειμμένοι στο έλεος των κακοποιών και πρόσθεσε ότι : "και από τη μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν , συνεργαζόμενοι με κάθε άλλο φορέα, προκειμένου το Αστυνομικό Τμήμα όχι μόνο να συνεχίσει τη λειτουργία του στο Λουτράκι αλλά να αναβαθμισθεί" και συνέχισε :

Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη για το νέο χρόνο εκδήλωση του Φλοίσβου,καλή χρονιά σε όλους.
Θα ήθελα , επειδή η χρονιά αυτή είναι χρονιά εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση  να ευχηθώ στους παριστάμενους πολιτικούς που θα έχουν τον ηρωισμό , μέσα σε αυτό το περιβάλλον,να είναι και πάλι υποψήφιοι, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν αν εκλεγούν και θα ήταν για μας μεγάλη χαρά να τους έχουμε εδώ κοντά μας και στην κοπή της πίτας μας και το 2015. 
Συνηθίζεται να γίνεται στην εκδήλωση αυτή, ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων της χρονιάς που έφυγε.Δε θα το κάνω σήμερα , δε θέλω να σας κουράσω με πολλά λόγια.
Είναι αρκετά αυτά που κάναμε που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την σύσφιξη των σχέσεων μέσα από διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα τη στήριξη με τις όποιες δυνάμεις μας συμπολιτών μας που η κρίση τους έθεσε στο περιθώριο, όπως και με τη σημερινή εκδήλωση που γίνεται συλλογή ρουχισμού ,όπως η καλοκαιρινή βραδιά στην πλατεία μας με πάνω από 400 άτομα από τους οικισμούς και το Λουτράκι και τόσα άλλα.
Δε θα μπορούσα βέβαια να μην αναφέρω το μεγάλο έργο που έγινε  εδώ στη χρονιά που έφυγε και είναι το νέο δίκτυο ύδρευσης,για το οποίο κάναμε  μεγάλο αγώνα.
Ένα σύγχρονο δίκτυο που πληρεί όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας και που μας απάλλαξε από τα τόσα προβλήματα που για πάνω από 30 χρόνια αντιμετωπίζαμε.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω το Δήμαρχο  τον Κώστα Λογοθέτη για την καθοριστική βοήθεια προκειμένου να γίνει το παραπάνω έργο στον οικισμό μας,όλο το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛΠ καθώς και όλους εσάς τους οικιστές του Φλοίσβου που συμμετείχατε οικονομικά .
Και αυτή τη χρονιά η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου  που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος ήταν πολύ καλή, η ανταπόκριση του Αντιδημάρχου Θανάση Μουζάκη άμεση.
Και το 2013 στηρίξαμε , όπως θα κάνουμε και τα επόμενα χρόνια,με κάθε τρόπο τις αρχαιολογικές έρευνες στη Ρωμαϊκή Έπαυλη με αποκορύφωμα την ωραία εκδήλωση εδώ στην Πλατεία μας.
Η αντιπεριφέρεια Κορινθίας  ομόφωνα αποφάσισε την χρηματοδότηση του έργου για τα επόμενα τρία χρόνια των ανασκαφών.
Το Φθινόπωρο του 2013 είχαμε και τις αρχαιρεσίας μας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους οικιστές μας που για μια ακόμα φορά μου έκαναν την τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση ευθύνης για τα επόμενα τρία χρόνια. Θέλω να τους διαβεβαιώσω  ότι τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.   θα κάνουμε κατά τη  διάρκεια και αυτής της θητείας μας μεγάλη προσπάθεια προκειμένου ο οικισμός μας να συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και θα αγωνιστούμε για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Αυτά έγιναν και εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας σε  αυτούς που βοήθησαν να γίνουν.
Τώρα θα πω δυο λόγια γι αυτά που δεν έγιναν , ενώ περιμέναμε να γίνουν,γνωρίζοντας και κατανοώντας  την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.
Δεν έγινε τίποτα με την επέκταση του Δημοτικού Φωτισμού που από το 2010 εκκρεμεί και που συμπεριλαμβανόταν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2013.
Δεν έγινε τίποτα μέχρι στιγμής για ασφαλτοστρώσεις κάποιων δρόμων που χρόνια ζητάμε και ειδικά οι δυο δρόμου που οδηγούν στη Ρωμαϊκή Έπαυλη και έχουν μείνει από το 2010 ατελείωτοι.
Δεν έγινε τίποτα με τη δημοτική συγκοινωνία και υπάρχει μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα για πολλούς μόνιμους κατοίκους των οικισμών.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η χρονιά αυτή να είναι η χρονιά περισσότερων έργων  στη Περιφέρεια μας και στο Δήμο μας , να είναι η χρονιά  λύσης  των προβλημάτων.
Καλή χρονιά και πάλι σε όλους με υγεία , δύναμη ,ευημερία , προκοπή και προπάντων χωρίς άλλα προβλήματα.

  







 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της