«Η Πάτρα στέλνει μήνυμα χαράς και ζωντάνιας»

Ο δήμαρχος Πατρέων κήρυξε την επίσημη έναρξη του καρναβαλιού

Με κάθε καρναβαλική «επισημότητα» ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κήρυξε απόψε στην πλατεία Γεωργίου, την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, που θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος, απόψε ξεκινάει το ταξίδι, στην φαντασία, την χαρά και την ζωντάνια, κόντρα στην κατήφεια και την απαισιοδοξία. Στην συνέχεια πρόσθεσε, ότι η Πάτρα δημιουργεί και πρωτοπορεί, σατιρίζοντας την κρίση και επενδύοντας με κέφι και ελπίδα σε ένα καλύτερο αύριο, με τα νιάτα της όπως τόνισε να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ακόμη, ο Γιάννης Δημαράς σημείωσε ότι «η Πάτρα στέλνει το μήνυμα «πως δεν το βάζουμε κάτω», προσθέτοντας ότι «υπάρχει απόθεμα δύναμης για αντίσταση, σε ότι μικραίνει τους ορίζοντες μας.» Ο Γιάννης Δημαράς κλείνοντας την σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «στην σκιά του μνημονίου, εμείς ανάβουμε το φως της αισιοδοξίας.»

Ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό θέαμα με την ρίψη πυροτεχνημάτων που φώτισαν την πατραϊκή νύχτα, ενώ την σκυτάλη πήρε το νεανικό συγκρότημα «Μέλισσες», που έδωσε υπαίθρια συναυλία στην πλατεία Γεωργίου. Εκτός όμως από την πλατεία, καρναβαλικές δράσεις πλαισιωμένες από μουσική και χορό, βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι αργά την νύχτα στο κέντρο της Πάτρας, δημιουργώντας κλίμα γιορτής με όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της καρναβαλικής διασκέδασης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της