Συγκέντρωση Σύριζα στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου. Το πρόσωπο που κέρδισε τη συμπάθεια όλων των παρισταμένων!

Κάλεσμα Πολιτών, Σύριζα,Λουτράκι,Πνευματικό Κέντρο 1

Στο κάλεσμα πρωτοβουλίας Πολιτών ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες και πολλοί από αυτούς πήραν τον λόγο ύστερα από την εισαγωγή που έκαναν τα μέλη – διοργανωτές: κα Ν. Κουρούκλη, Μ. Δρίτσας, Σπ. Νικολάου (ναι ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) αλλά και ο κ. Γ. Σκλίας . Εκτός από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου είδαμε και τον τέως πρόεδρο του ΔΣ κ. Γ. Κακαβά να τοποθετείται όχι και τόσο θερμά και να δηλώνει ότι αν ήξεραν πολλοί από τους παρευρισκόμενους ποιοι υπογράφουν την κίνηση ενδεχομένως να ήταν πολύ λιγότεροι.
Η πλειονότητα των ομιλητών έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην νεολαία (που περιέργως δεν εκπροσωπήθηκε επαρκώς, το απέδωσαν ορισμένοι στην βράβευση των μαθητών που διεξαγόταν την ίδια ώρα στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό). Ακούσαμε πολλές φορές να θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση το νέο Δημοτικό σχήμα που θα προκύψει να αποτελείται από νέους. Το πρότειναν κυρίως οι παλιοί και προσωπικά είχα την αίσθηση ότι περιείχε και μια ενοχή αυτή η πρόταση, σαν να γνωρίζουν ότι ως παλιοί έχουν δημιουργήσει μια άσχημη εικόνα και σαν να θέλουν να αποποιηθούν τα όσα έκαναν. Εξαίρεση αποτέλεσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Γιωτάκης που αναγνώρισε την αξία της προσφοράς του έμπειρου. Οι υπόλοιποι έδιναν την αίσθηση ότι επικαλούνται τους νέους για να κρυφτούν πίσω από αυτούς, για να αποκαταστήσουν τη φήμη τους ή και για να αποκαταστήσουν από την άλλη κάποιους από τους νέους πολιτικά. Φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι ο νέος με το που ασχολείται έστω και μια φορά με τα κοινά παύει να είναι νέος, οπότε είναι ένα ζήτημα το που θα αναζητηθούν τα εντελώς νέα πρόσωπα.
Υπήρξε και μια προσπάθεια αποποίησης όχι μόνο της πολιτικής πορείας, αλλά και της πολιτικής – κομματικής ταυτότητας του καθενός, με αποκορύφωμα την ομιλία του κ. Β. Αλεξίου που είπε χαρακτηριστικά πως αν θεωρηθεί ότι πάει να καπελωθεί αυτή η προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αποτύχει. Μα στην πρόσκληση έγραφε ξεκάθαρα πως:
“Πολίτες του Δήμου μας που εκφραζόμαστε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς….” άρα τι;
Ενδιαφέρουσα αντίθεση έκανε η τοποθέτηση της κας. Σερπετζόγλου που καταδίκαζε την πολιτική ομηρία προβάλλοντας την ανάγκη για ύδρευση των οικισμών κτλ. Τη στιγμή που καταδίκαζε τα κακώς κείμενα των παλιών ετών προσέτρεχε με ένα τέτοιο αίτημα στη συγκεκριμένη υπό σύσταση παράταξη εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας δέσμευση και προτείνοντας υποστήριξη. Την έχουμε δει και στο παρελθόν να εναποθέτει τις ελπίδες της στον κ. Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου. Ούτε και τώρα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια μιας και καλού – κακού ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που ακόμα έχει κάποιες συνεδριάσεις μπροστά του, μάλιστα φιλοδοξεί η συζήτηση να γίνει στο πρώτο από τα συμβούλια που ακολουθούν. Αυτό κι αν είναι αλλαγή αντιλήψεων και γροθιά στο κατεστημένο και την πολιτική ομηρία!
Το θετικό που αποκομίσαμε ήταν ένας πολιτισμένος διάλογος και μια σύμπνοια σε πολλές απόψεις, ήταν φυσικό να υπάρξει σύμπνοια μιας και προσεγγίστηκαν οι θέσεις, αλλά και τα προβλήματα του τόπου πολύ γενικά, στις λεπτομέρειες συνήθως υπάρχουν οι διαφωνίες. Μακάρι να μην υπάρξουν διαφωνίες στον καταμερισμό των ρόλων, επίσημα ειπώθηκε ότι το ποιος θα ηγηθεί δεν παίζει ρόλο, αλλά η εμπειρία δείχνει ότι μετά προκύπτουν δυσαρεστημένοι. Πολύ καλή η αρχή, η πορεία θα δείξει γιατί είδαμε τους υποψήφιους, ο νικητής ωστόσο ακόμα δεν έχει αναδειχθεί.  Πάντως έγινε πολλές φορές αναφορά στην αμεσοδημοκρατική λειτουργία, την ανατροπή, την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και στη διαφωνία με την υπάρχουσα κατάσταση τοπικά και ευρύτερα.
Ειπώθηκαν και άλλα ουσιαστικά, αλλά και τοποθετήσεις που βασίζονταν σε δυσαρέσκεια και έντονες κατηγορίες κατά της παρούσας δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και γενικές ιδεολογικές προσεγγίσεις.
Επίσης δεν ξέρω γιατί αλλά μου ήρθε στο μυαλό η λέξη λυκοφιλία.
Θα επανέλθουμε.
Στη φωτογραφία διακρίνεται το πρόσωπο που συγκέντρωσε τη συμπάθεια όλων όσων πρόσεξαν την παρουσία του
Ο αξιαγάπητος επισκέπτης

Πηγή: tvtv.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη