[VIDEO] Ψηφοφορία ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΑ. Εκλογή Βαρελά, όλη η Ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο 1 7 2013

Βαρελάς Πρόεδρος ΔΕΥΑΛΑφού τελείωσε το θέμα του νεκροταφείου Ισθμίας, ακολούθησε το επόμενο που είναι το πλέον πολυσυζητημένο, αυτό του ορισμού των  μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων (Δ.Ε.Υ.Α.). Ορισμός Προέδρου & Αντιπροέδρου αυτού.  Μετά το 15 λεπτό και 5ο δευτερόλεπτα θα δείτε στο ακόλουθο video τη διαδικασία .
Αρχικά συζητήθηκε η αναγκαιότητα (ή και νομιμότητα) της αντικατάστασης του κ Ψυχογιού, μιας και δεν ανήκει στη συμπολίτευση και θα έπρεπε να αντικατασταθεί σύμφωνα με τον κ Δήμαρχο, εν αντιθέσει με την άποψη του κ Κακαβά ο οποίος ήθελε να προστατέψει τον κ Δήμαρχο. Ο κ Δήμαρχος όμως είπε με έμφαση ότι αυτή η προστασία του είναι ανεπιθύμητη, δεν τον αδικούμε.
Παρά τις παρεμβάσεις Γ. Πετρίτση και Εβ. Κούτμου παρά την επιμονή του Γ. Κακαβά και τις επεξηγήσεις του Ν. Λόη προχώρησαν στην ψήφιση Σπανού και Δημάρχου για Πρόεδρο και για μέλος.
Στην απορία του κ Λούκα αν υπάρχει άλλη πρόταση, αυτοπροτάθηκε ο κ Βαρελάς μαζί με τον Γ. Κυριαζή και Αργ. Ψυχογιό. Ο κ Κακαβάς έτεινε να αποχωρήσει στηρίζοντας την άποψη ότι είναι παράνομη η αντικατάσταση του κ Ψυχογιού. Επειδή η έκπτωση του κ Ψυχογιού δεν είναι αυτοδίκαιη η κα Κούτμου πρότεινε να χωριστεί η ψηφοφορία σε αντικατάσταση μέλους (όπου θα απείχε) και σε αντικατάσταση Προέδρου προκειμένου να ψηφίσει το ένα σκέλος, αυτό της αντικατάστασης του κ Δοσσαρά .
Τελικά ο κ Δήμαρχος πρότεινε να αντικαταστήσει ο ίδιος τον κ Δοσσαρά. Τον καταψήφισαν οι ακόλουθοι:
Ψυχογιος, Δοσσαράς, Κακαβάς, Πρωτονοτάριος, Ρατης, Πρωτοπαππά, Γκιώνης, Πετρίτσης, Παύλου, Πέρας, Πέτρου, Βαρελάς, Κούτμου απέχει ο κ Ασημακόπουλος.
Μετά ο κ Βαρελάς διεκδίκησε το δικαίωμα στην προεδρεία, αν και δεν είχε παραιτηθεί από αντιπρόεδρος (όπως επισήμανε ο κ Λόης)
Ο κ Γ. Δέδες διεκδίκησε και αυτός την Προεδρεία ύστερα από πρόταση του Δημάρχου και μάλιστα πρότεινε η αντιμισθία του να πάει υπέρ Κοινωνικού Παντοπωλείου, η κ Πρωτοπαππά παρατήρησε ότι σε λίγο θα προταθεί και για Δήμαρχος.
Τον κ Γ. Δέδε καταψηφίσαν οι κκ Κακαβάς, Ψυχογιός, Δοσσαράς, Βαρελάς, Πέτρου, Πέρας, Γκιώνης, Πρωτοπαππά, Ράτης, Πρωτονοτάριος, Παύλου, Κούτμου, Πετρίτσης, απήχε ο κ Ασημακόπουλος.
Εντέλει ο κ Βαρελάς εξελέγη Πρόεδρος, αφού παραιτήθηκε από αντιπροεδρία και αυτοπροτάθηκε  για πρόεδρος .
Τον καταψήφισαν οι  κκ Λόης, Στάμου, Μουζάκης, Δόσχορης, Κακούρος, Λέζου, Δ. Δέδες, Σπ. Νικολάου.
Κατά πλειοψηφία, λοιπόν,  εξελέγη ο κ Βαρελάς.
Αυτά τα “πακετάκια”  ψήφων πάνω είναι εξαιρετικά αντιπροσωπευτικά.
Στη συνέχεια ο κ Βαρελάς έβγαλε λόγο ευγνωμοσύνης και υποσχέθηκε να είναι πρόεδρος και για όσους τον ψήφισαν και για όσους τον καταψήφισαν.
Ο κ Γκιώνης προσωπικά είπε ότι θα κάνει ένσταση για την παράνομη αντικατάσταση του κ Ψυχογιού.
Σε ότι αφορά τη θέση του Αντιπροέδρου ψηφίστηκε ο κ Γ. Δέδες με αποχή κκ Γκιώνη,Ασημακόπουλου, Πρωτοπαππά, Πέρα.
Δείτε το Video

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη