ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή (09/07/2013), το οποίο αφορά ειδικότερα την κατάργηση θέσεων κλάδου της δημοτικής αστυνομίας και θέσεων της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων, στο «πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος κινητικότητας και με σκοπό τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού».
Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστας Λογοθέτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κακούρος, πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στο Δημαρχείο, με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες του Δήμου.
Κοινή θέση όλων είναι, ότι  οποιαδήποτε νέα οριζόντια κινητικότητα στους Δήμους, θα σημάνει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση για το Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, αδυναμία λειτουργίας βασικών υπηρεσιών.
Η Αυτοδιοίκηση αντί να προχωρήσει στην αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών της, μέσω της υπαγωγής των Δήμων σε πρόγραμμα αξιολόγησης δομών, υπηρεσιών και προσωπικού, με ζητούμενο να πραγματοποιηθεί αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων -αλλά και τις πραγματικές ανάγκες αυτής, σε Δήμους που έχουν πλεόνασμα ή σε Δήμους που έχουν ελλείψεις- επιλέγει να προχωρήσει μέσω της διαθεσιμότητας, σε πιθανές οριζόντιες απολύσεις.
Στα πλαίσια αυτά, η Δημοτική Αρχή τάσσεται κατά της κατάργησης της δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, υπερασπιζόμενη το δημόσιο, κοινωνικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των Δήμων, δεδομένου ότι μεταρρύθμιση του κράτους, σημαίνει αποκέντρωση και εγγύτητα ως προς την άσκηση της δημόσιας εξουσίας και όχι οριζόντιες μετακινήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις.
Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, θα εκπροσωπηθεί σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με θέμα την «Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα – Απολύσεις Δημοτικών Υπαλλήλων» καθώς και στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, στην Αθήνα, με θέμα «Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη