Πρόταση Κακαβά για την εγκληματικότητα



Εμείς οι κάτοικοι των οικισμών που ως γνωστόν βρίσκονται μακριά από τον ιστό της πόλης, είναι φυσικό να αντιμετωπίζουμε και τα περισσότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα , που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές.
Φυσικά η αύξηση της δράσης αυτής έχει να κάνει με την αύξηση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της παράνομης ανεξέλεγκτης μετανάστευσης,
Και ο οικισμός μας αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει προβλήματα εγκληματικότητας, είχαμε ένοπλες ληστείες, κλοπές οικιών , ακόμη και κλοπές υλικών υδραυλικών και ηλεκτρικών υποδομών.
Κάθε τι μεταλλικό, όπως πόρτες κάγκελα , υδραυλικές εγκαταστάσεις κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστούν και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε.
Τι κάναμε εμείς ως μια οργανωμένη μικρή κοινωνία , εκτός από τις αναφορές των περιστατικών στην αστυνομία, που ως γνωστόν λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσων , όσο καλή διάθεση και αν έχει είναι αδύνατο να προστατεύσει όλο το εύρος του διευρυμένου Δήμου μας.
Πρώτα από ενημερώσαμε όλους τους οικιστές μας για την ανάγκη κάποιων μέτρων, που παρ' όλο το κόστος, θα πρέπει ο κάθε ένας να πάρει στο σπίτι του.
Ένα από αυτά κρίναμε ότι είναι η τοποθέτηση συστημάτων συναγερμών σε κάθε σπίτι , πράγμα το οποίο εφαρμόστηκε από το σύνολο σχεδόν των οικιστών.
Ένα άλλο βασικό είναι η άμεση επικοινωνία και αλληλοενημέρωση για κάθε κρούσμα εγκληματικότητας  μεταξύ των κατοίκων και όχι μόνο του δικού μας οικισμού, αλλά και των όμορων.
Σε περιόδους έξαρσης συγκροτήσαμε και  ομάδες περιφρούρησης της περιοχής  τις νυχτερινές ώρες.
Εξετάσαμε την περίπτωση να αναθέσουμε την φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία αλλά αδυνατούμε να καλύψουμε το κόστος.
Τοποθετήσαμε με δικά μας έξοδα φωτισμό σε κοινόχρηστους χώρους όπου μπορούσαμε, όπως είναι η πλατεία μας.
Και εδώ θα ήθελα να ζητήσω για μια ακόμη φορά από το Δήμο να δώσει προτεραιότητα στις επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού και στους οικισμούς για λόγους ασφαλείας.
Αναπτύξαμε σχέσεις συνεργασίας σε πολλούς τομείς μεταξύ των οικισμών της περιοχής , όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος , η ασφάλεια και η αντιμετώπιση από κοινού της εγκληματικότητας και των μορφών που αυτή εκδηλώνεται.
Πιστεύουμε και κάνουμε προσπάθειες για την διάδοση του εθελοντισμού σε κάθε του έκφραση, και θεωρούμε ότι και η αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών της εγκληματικότητας μπορεί να βοηθηθεί μέσα από αυτόν.
Βεβαίως η πολιτεία είναι υπεύθυνη να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις αυτές , να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, όμως θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν υπήρχε αρμονική συνεργασία μεταξύ των εντεταλμένων οργάνων για το σκοπό αυτό και του κοινωνικού σώματος, που είμαστε όλοι εμείς.

Τέλος ήθελα να προσθέσω ότι η εγκληματικότητα αγγίζει και αφορά όλους μας και θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί μέσα μια καλή συνεργασία μεταξύ των οργάνων της πολιτείας και όλων εμάς των απλών πολιτών και εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Γιώργο Κακαβά για την ανάγκη συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων κατά της εγκληματικότητας.

Κώστας Μεταξάς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη