Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ-Π για το νερό στο Σχίνο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ Ε Υ Α Λ Π



 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΤΑΛ-Π σε έκτακτη συνεδρίαση του συζήτησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το νερό στο Σχίνο.
Κατά τη συνεδρίαση κατατέθηκε στο Δ.Σ. από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Κακαβά έκθεση δοκιμών εργαστηρίου χημικών αναλύσεων που αφορά .......
μετρήσεις μόνο για εξασθενές χρώμιο τριών δειγμάτων νερού από τον Σχίνο.
Η παραπάνω ανάλυση, που μεταξύ άλλων παραδόθηκε στον κ. Κακαβά από τους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου», και επέδειξε την ευαισθησία να την γνωστοποιήσει άμεσα στην επιχείρηση, αποτελεί την μόνη ενημέρωση για το θέμα που, έστω και μ’ αυτόν τον έμμεσο τρόπο, ήρθε σε γνώση της ΔΕΤΑΛ-Π ή του Δήμου.
Η παραπάνω έκθεση δοκιμών παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις και αποκλίσεις από την ενδεδειγμένη μορφή που πρέπει να έχουν τέτοιες αναλύσεις που αποτελούν επιστημονικό κείμενο. Ιδιαίτερα ο σχολιασμός-ερμηνεία των μετρήσεων εγείρει σοβαρά ζητήματα τόσο της επιστημονικής εγκυρότητας της έκθεσης δοκιμών όσο και της εργαστηριακής πρακτικής που τηρεί το εργαστήριο.
Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΔΕΤΑΛ-Π αποφάσισε:
1. Σην υποβολή των παραπάνω αντιρρήσεων που αφορούν στο εργαστήριο προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τις άμεσες ενέργειες τους.
2. Για την περαιτέρω τεκμηρίωση των απόψεων της, η ΔΕΤΑΛ-Π προτίθεται να προβεί σε άμεση και έκτακτη δειγματοληψία τόσο από τα παραπάνω 3 σημεία όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Σχίνου και ανάλυση των δειγμάτων τόσο στο Χημείο της όσο και σε διαπιστευμένο εξωτερικό εργαστήριο.
3. Η ΔΕΤΑΛ-Π και ο Δήμος δεν είναι επιχειρήσεις με κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά κοινωφελείς οργανισμοί που προέρχονται από τους πολίτες, με σκοπό την πλήρη και επιστημονική ενημέρωση των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και συνεργασίας με όλους τους καταναλωτές.
Γι αυτό καλούμε για τελευταία φορά τους «Ενεργούς Πολίτες Σχίνου», με τους οποίους πιστεύουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους, να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΤΑΛ-Π που θα βρίσκεται σήμερα 12/9/2012 και ώρα 13:00 στην Πλατεία του Σχίνου, υποδεικνύοντάς τους τα σημεία απ’ όπου έλαβαν τα δείγματα και τους καλεί να παραστούν στη δειγματοληψία που θα διενεργήσει.
Ο Πρόεδρος Δ. Σ. ΔΕΤΑΛ-Π
Χαράλαμπος Δοσσαράς
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη