Λίγα λόγια για τη χρονιά που φεύγει

Από τον καθαρισμό της Ρωμ. Έπαυλης
Από την καλοκαιρινή εκδήλωση
Από τον καθαρισμό της λήμνης Ηραίου
Ο αντιδήμαρχος Θ.Μουζάκης επιβλέπει τον καθαρισμό στην περιοχή.
Βοήθεια του Δήμου στους εθελοντές του Φλοίσβου
Ο Φλοίσβος ενισχύει την εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Λουτρακίου


Το Δ.Σ. του Φλοίσβου θα ήθελε πρώτα από όλα να ευχαριστήσει όλους όσους εργάστηκαν τις μέρες αυτές για την τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων και του γιορτινού διακόσμου στην περιοχή μας.
Ιδιαίτερα τον ηλεκτρολόγο Θέμη Γεωργιάδη και Νίκο Καρά, καθώς και τον Φραγκούλη Καμακάρη που πάντα βρίσκεται δίπλα μας .
Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι παρ, όλο που τοποθετήσαμε περισσότερα φωτιστικά και στολίδια η κατανάλωση ενέργειας ελαττώθηκε γιατί παντού τοποθετήσαμε οικολογικούς λαμπτήρες οικονομίας.
Πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτό το δύσκολο και μαύρο περιβάλλον που βιώνουμε όλοι , μια γιορτινή νότα και λίγο παραπάνω φως είναι αυτό που θα μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας , που τόσο ανάγκη έχουμε .
Αυτό είναι και το τελευταίο έργο για τη χρονιά που φεύγει.
Ήδη ετοιμάζονται και φέτος τα ημερολόγια του Συλλόγου μας , πρωτότυπα και διαφορετικά που και αυτά θα δώσουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας.
Θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας μας το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στην πλατεία μας ,σαν πρώτη δραστηριότητα του νέου χρόνου.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να θυμηθούμε  τι κάναμε τη χρονιά που πέρασε όλοι μαζί για την περιοχή μας, για το περιβάλλον της και όχι μόνο , για την ποιότητα της ζωής μας , και για το Δήμο μας .
Πρώτα από όλα αναβαθμίσαμε την δομή και λειτουργία του συλλόγου μας δημιουργώντας το δικό μας σύστημα άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας που είναι απαραίτητο σήμερα.
Στις 16/01/11 με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας .
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης αυτής συμπεριλαμβανόταν και απονομή πλακετών στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας.
Με την παρουσία τους μας είχαν τιμήσει τότε , οι αντιδήμαρχοι Θ.Μουζάκης , Γ. Δέδες , ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Α. Μαρίνης, ο πρώην δήμαρχος Π.Παύλου και ο Γ.Πετρίτσης.
Την περίοδο του Πάσχα κληρώσαμε το αρνί για την ενίσχυση του ταμείου μας , προσφορά του φίλου μας Ηλία Κουμπούνη.
Την Κυριακή 22/05 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία μας η πολύ επιτυχημένη συγκέντρωση με θέμα τα "Προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών" , αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Δ.Σ. μας με τον Δήμο και την Πυροσβεστική.
Την πολύ καλή ενημέρωση πραγματοποίησε Πυραγός Κων/νος Γιοβάς.
Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν και μας τίμησαν, ο Δήμαρχός μας Κώστας Λογοθέτης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Μπάκος, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης και οι Δημ.Σύμβουλοι Σωτήρης Πέρρας, Μαρία Πρωτοπαπά, Γιώργος Πετρίτσης και Παναγιώτης Φίλης καθώς και η εθελοντική ομάδα δασοπυροσβεστών Λουτρακίου.
Δεχθήκαμε από όλους τα συγχαρητήρια όλων γι αυτή την πρωτοβουλία και την άψογη διοργάνωση.

Κάνοντας πράξη το σύνθημα της εκδήλωσης αυτής "Ενημερωνόμαστε - Προετοιμαζόμαστε", ξεκινήσαμε αγώνα δρόμου προκειμένου να θωρακίσουμε την περιοχή μας , όσο καλύτερα μπορούμε ενάντια στις πυρκαγιές και το πετύχαμε.
Αποκτήσαμε και νέες δεξαμενές νερού, πυροσβεστικά μέσα , καθαρισμός και αποψίλωση όλης της περιοχής, δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας , πυροσβεστικό όχημα , την οργάνωση εθελοντικών ομάδων κλπ.
Συμμετείχαμε σε όλης της εθελοντικές δραστηριότητες της "Δράσης Πολιτών" και όχι μόνο, ο μοναδικός εξωραϊστικός σύλλογος και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.
Με τις προτροπές μας καθαρίστηκε , ύστερα από πολλά χρόνια, ο χώρος της Ρωμαϊκής Έπαυλης.
Καθαρίσαμε το δάσος μας σε συνεργασία με το Sportcamp".
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Φλοίσβου στην πλατεία μας στις 20 Αυγούστου 2011 , που φέτος συνέπεσε με τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί επίσημοι .
Καταβάλαμε , όλη τη χρονιά που φεύγει, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να λύσουμε το σοβαρό πρόβλημα του οικισμού που έχει να κάνει με την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και την μεταφορά των υδρομετρητών στα σπίτια μας.
Μια ξεκάθαρη δήλωση του προέδρου μας σε εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας που αφορούσε αποκλειστικά τον οικισμό μας γενικεύτηκε , παραποιήθηκε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, όπως επίσης και την άδικη επίθεσης τοπικής εφημερίδας. 
Σύσσωμο το Δ.Σ. αντιμετώπισε ψύχραιμα και με επιτυχία την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε .Ο  πρόεδρος του Φλοίσβου ζητώντας τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκατέστησε την αλήθεια.
Προβήκαμε σε έγγραφες διαμαρτυρίες κατά των δύο εφημερίδων και τις καλέσαμε να επανορθώσουν.
Καταθέσαμε στην ΔΕΥΑΛ-Π και νέο έγγραφο, που αφορά την επέκταση του δικτύου ύδρευσης, και έχουμε την διαβεβαίωση από τον πρόεδρό της κ.Δοσσαρά ότι θα συμπεριληφθεί το έργο στον προϋπολογισμό του 2012.
Για την επέκταση του δημοτικού φωτισμού που έχουμε ζητήσει , πιστεύουμε ότι μέσα στο 2012 να πραγματοποιηθεί.
Εδώ θα ήθελα να γνωρίζεται ότι και οι σημερινοί Δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν τα ίδια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στα σπίτια μας, και επιπλέον τα προβλήματα των συνενώσεων.
Με ενέργειές μας και την βοήθεια του Αντιδημάρχου κ.Θανάση Μουζάκη και της υπεύθυνης περιβάλλοντος του Δήμου κ.Νίκης Λάμπρου μεταφέρθηκαν σε κέντρο περίθαλψης αδέσποτων τα άρρωστα σκυλιά της περιοχής μας που αποτελούσαν δημόσιο κίνδυνο.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους Λουτρακίου, Αγ.Κωνσταντίνου, Κατουνίστρας, Καρμπουναρίου και Φιλοθέης
  που συνυπέγραψαν και στήριξαν την προσπάθειά μας για την μείωση της τιμής ζώνης και στο Δήμο μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Βουλευτή του Νομού μας κ. Αικ. Φαρμάκη για την καθοριστική συμβολή της στο θέμα της μείωσης.
Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, συνεργασίας των Εξωραϊστικών Συλλόγων σε θέματα που αφορούν το σύνολο των οικισμών και θα τη συνεχίσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ενωμένοι μπορούμε περισσότερα.
To Πυροσβεστικό του Φλοίσβου
Ομάδα του Φλοίσβου στον καθαρισμό της παραλίας Λουτρακίου
Από την εκδήλωση το καλοκαίρι για τα 30 χρόνια του Συλλόγου μας
Από τον καθαρισμό του δάσους
Ομάδα από το Sportcamp στον καθαρισμό του δάσους με το Φλοίσβο
Ενημέρωση για τις Πυρκαγιές στην πλατεία μας
Tέλος θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε  για την καλή συνεργασία που είχαμε όλη αυτή τη χρονιά , τον Δήμαρχό μας Κώστα Λογοθέτη τον Αντιδήμαρχο Θανάση Μουζάκη που μας βοήθησε πραγματικά σε ότι χρειασθήκαμε και ήταν της αρμοδιότητάς του, τον πρόεδρο της Κοινότητάς μας Γιώργο Μπάκο και αντιπρόεδρο Άρη Μαρίνη και σε όλο το προσωπικό του Δήμου μας για την πολύτιμη βοήθεια..
Για την πολύτιμη τεχνική βοήθεια, τον Πρόεδρο Κανάκη Μιχάλη και όλη την ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών Λουτρακίου, τον Διοικητή του Πυσοσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Βασίλη Γεροβασίλη , τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου Κορίνθου Ιωάννη Καρατζιά καθώς και τον Πυραγό Κωνσταντίνο Γιοβά.
Τον Πρόεδρο του Ομίλου Sportcamp φίλο Σπύρο Καραβούλη , για την πολύ καλή συνεργασία,  σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τον φίλο μας Γιάννη Αικατερίνη από το Perahora gr, όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και τέλος όλους εσάς τους οικιστές του Φλοίσβου που μας βοηθήσατε και στηρίξατε κάθε προσπάθειά μας.
Δικαιολογημένα όσοι επισκέφθηκαν τον οικισμό μας τον ονόμασαν "Οικισμό πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση".
Με την συμπαράσταση όλων των οικιστών μας θα συνεχίσουμε , μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες , τη προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της περιοχής , για την προστασία του περιβάλλοντός της και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής μας.

Καλή χρονιά σε όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φλοίσβου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της