Το έργο της Ομοσπονδίας.

 Πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεύρυνση της Ομοσπονδίας με την εκπροσώπηση  σε αυτή αν είναι δυνατόν όλων των Εξωραϊστικών Συλλόγων του Λουτρακίου.
Το δεύτερο βήμα θα είναι η ανάδειξη νέου Δ.Σ. μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει το υπάρχον καταστατικό το δυνατόν συντομότερα.
Το νέο συμβούλιο θα  πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που όπως όλοι γνωρίζετε , ήδη η πρώτη παράταση δόθηκε και κατά την προσωπική μου άποψη θα υπάρξουν και άλλες. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει το νέο πολεοδομικό σχεδιασμό γιατί διαφορετικά σε δέκα χρόνια θα βρεθούμε στην ίδια και χειρότερη θέση.
Θα πρέπει επίσης να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας σε όλες τις επιτροπές του Δήμου ισότιμα με τους υπόλοιπους φορείς και συλλόγους του Λουτρακίου που προάγουν και διαχειρίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Βέβαια δεν φθάνει η συμμετοχή σε επιτροπές , χρειάζεται και συμμετοχή στην υλοποίηση των παραπάνω πρωτοβουλιών με μαζικότητα, ιδέες  και προτάσεις.
Πιστεύω ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να ξεφύγουμε από την απομόνωση και βγάζοντας προς τα έξω τις δυνάμεις εκείνες, που σίγουρα υπάρχουν ανάμεσά μας, διεκδικώντας θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων που μας αφορούν άμεσα, δίνοντας τέλος στην ομηρία και την εκμετάλλευση μας.
Ένα ακόμα βήμα που θα πρέπει άμεσα να γίνει είναι μια λεπτομερή καταγραφή της δύναμής  και των προβλημάτων του κάθε οικισμού και ειδικότερα αν υπάρχουν οικογένειες που λόγω της αυξανόμενης ύφεσης , αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε.
Μέσα από την Ομοσπονδία θα πρέπει να συσταθούν διάφορες επιτροπές , απαρτιζόμενες από ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου χωρίς προϋπόθεση να είναι μέλη Δ.Σ. που θα διαχειρίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό , το περιβάλλον , την κοινωνική προσφορά ,  τον εθελοντισμό  κ.λ.π.
 Σημαντικό θα είναι να δημιουργήσουμε και μια επιτροπή νεολαίας που να συμμετέχει ενεργά με τις ιδέες και προτάσεις της σε όλες τις εκδηλώσεις τις ομοσπονδίας.
Υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις, όμως αυτά στην πορεία.
Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι αν σήμερα δεν αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες των οικισμών μας στα χέρια μας ενωμένοι σα μια γροθιά αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας και δεν διεκδικήσουμε μια ισότιμη θέση στην κοινωνία του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, λυπάμαι που θα  το πω, αλλά για πάντα θα μείνουμε στο περιθώριο δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε ένα να μας χρησιμοποιεί για το δικό του όφελος και μεις θα συνεχίσουμε να ζητιανεύουμε λίγα από αυτά που είναι αυτονόητο ότι δικαιούμαστε.
Ας δώσουμε για μια φορά τα χέρια και ας προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά , είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε τώρα για μας και τις επόμενες γενιές.
Κώστας Μεταξάς
Πρόεδρος του Φλοίσβου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της