Η ομιλία του προέδρου του Φλοίσβου για τα 30 χρόνια

Καλησπέρα σε όλους.
Θα μου επιτρέψετε απόψε να κάνω μια μικρή ανατροπή απόψε.
Να αλλάξω λίγο τη σειρά που έχει καθιερωθεί για αυτές τις περιπτώσεις,να ξεκινήσω λίγο ανάποδα,έτσι όπως  εγώ αισθάνομαι αυτή τη στιγμή.
Θα ξεκινήσω λοιπόν με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε   όλους αυτούς τους απλούς ανθρώπους,τους οικιστές του Φλοίσβου τα μέλη του συλλόγου μας, που με στηρίζουν ένα χρόνο τώρα.
Έμπρακτα μου  έδειξαν την πίστη και εμπιστοσύνη τους και βοήθησαν να πραγματοποιήσω μερικά από αυτά που οραματιζόμουν για την περιοχή μας και το περιβάλλον της.
Μου έδωσαν το δικαίωμα να περπατώ σε ένα καθαρό δάσος,σε καθαρούς δρόμους, να μπορώ να επισκέπτομαι τη Ρωμαϊκή Έπαυλη και να αγναντεύω τον Κορινθιακό,να μπορώ να προστατεύσω το περιβάλλον και τον οικισμό στο μέτρο του δυνατού από μια πυρκαγιά.
Να ζω σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, όπου κυριαρχεί ο αλληλοσεβασμός και η αλληλεγγύη.
Από το υστέρημά τους, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, πρόσφεραν έκτακτη εισφορά για την αποψίλωση και την πυρασφάλεια του Φλοίσβου,που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τον καθαρισμό του δάσους της πλατείας και της παραλίας μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' όλους αυτούς που χωρίς να έχουν καν σπίτι εδώ ενδιαφέρθηκαν και καθάρισαν τα οικόπεδά τους.
Ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του συμβουλίου μου,στην αντιπρόεδρο την ακούραστη Αικατερίνη Καμακάρη, που πρόσφατα έγινε και γιαγιά, να της ζήση η εγγονή, στον γραμματέα τον παλαίμαχο τον Γιάννη Σκορδά , την ταμία μας την Σοφία Καρρά και την υπεύθυνη ηλεκτρονικής διαχείρισης την Κυριακή Αντίνογλου - Κυπαρισσιανού,που με ανέχθηκαν για ένα ολόκληρο χρόνο και στήριξαν όλες τις προτάσεις μου.
Από την παρούσα δημοτική σημαντική βοήθεια είχαμε από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Θανάση Μουζάκη σε θέματα της αρμοδιότητάς του που ήταν και η μοναδική.. 
Εκ μέρους όλων ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο καθαριότητας ο οποίος βρίσκεται μακριά μας απόψε, στην Κρήτη συγκεκριμένα, όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του,μου ζήτησε να σας μεταφέρω τις ευχές του,να τα εκατοστήσουμε σαν σύλλογος και να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά.
Φίλε Θανάση Μουζάκη σε ευχαριστούμε πολύ και σε περιμένουμε σε μια άλλη εκδήλωση,.  .
Αυτά σαν ένα μικρό πρόλογο.
Ευχαριστούμε το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κακούρο που εκπροσωπεί το δήμαρχο απόψε εδώ, πραγματικά θέλω να ομολογήσω ότι είναι η πρώτη φορά που απουσιάζει ο δημαρχος από τη γιορτή του Φλοίσβου,και μάλλιστα φέτος που γιορτάζουμε τα 30 χρόνια , δεν πειράζει να είσαι καλά δημαρχέ μας έμείς πάντως σε αγαπάμε.
Τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, τον αντιπρόεδρο του δημ. συμβ. φίλο Σωτήρη Πέρρα ,τον  φίλο Γιώργο Πετρίτση δημ. σύμβουλο, τον  πρόεδρο της κοινότητάς μας και πρόεδρο της "ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ" τον φίλο το Γιώργο Μπάκο, τον αντιπρόεδρο της κοινότητας Άρη Μαρίνη , τον σύμβουλο του δημάρχου Τάσο Φουντούκη.
Επίσης τον Δ/τή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας Βασίλη Γεροβασίλη καθώς και όλη την ομάδα δασοπροστασίας Λουτρακίου που και αυτή τη φορά βρίσκεται εδώ με όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό. 












 ........................................
Φέτος για μας εδώ είναι μια σημαντική χρονιά, κλείνουμε σαν σύλλογος 30 χρόνια,σαν οικισμός περισσότερα
Δεν πέρασαν εύκολα αυτά τα χρόνια , εκείνο όμως που μπορώ να πω ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε ,ότι έγινε εδώ έγινε με πολύ κόπο και αγώνα από ανθρώπους που θέλησαν να ξεφύγουν από τη μεγάλη πόλη αναζητώντας την ομορφιά της φύσης, όμως τα οικονομικά τους δεν τους επέτρεψαν να χτίσουν στην Εκάλη ή στην Πολιτεία.,
Πριν ακριβώς 30 χρόνια, στις 20 Αυγούστου του 1981 μια χούφτα ανθρώπων συγκεντρώθηκαν εδώ στην πλατεία του Φλοίσβου,μεταξύ των οποίων και ο ομιλών,και αποφάσισαν την ίδρυση του Εξ/κού-Εκπολ/κού Συλλόγου με την ονομασία "ΦΛΟΙΣΒΟΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ" .
Ήταν τα 21 ιδρυτικά μέλη που πρόσφατα τιμήσαμε, αναγνωρίζοντας τον αγώνα  και τις προσπάθειες τους.
Στο δύσκολο περιβάλλον της εποχής εκείνης αγωνίστηκαν για την οργάνωση και αναβάθμιση της περιοχής.
Ορισμένα από τα μέλη αυτά δεν  υπάρχουν πια μεταξύ μας, όμως υπάρχει η προσφορά τους.
Για 30 ολόκληρα χρόνια με συνεχείς προσπάθειες,αναβαθμίσαμε την περιοχή και προστατεύσαμε το περιβάλλον.
Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με συμφέροντα και νοοτροπίες που απέβλεπαν στην μεθοδική καταστροφή του.
Φυτεύσαμε εκατοντάδες δένδρα,φυτά και λουλούδια που για να τα συντηρήσουμε κουβαλούσαμε νερό ακόμα και από την Αθήνα.
Αποδείξαμε ότι όχι μόνο δεν καταστρέψαμε το περιβάλλον αλλά το αντίθετο, ρίξτε μια ματια γύρω και σκεφθήτε πως θα ήταν αυτή η περτιοχή χωρίς τον οικισμό μας.
Στηρίξαμε την οικονομία του τόπου,ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό και συνεχίζουμε να την στηρίζουμε στις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Αγαπήσαμε και πονέσαμε αυτόν τον τόπο,τον τόπο αυτόν που μπορεί να μη γενηθήκαμε αλλά ζήσαμε την περισσότερη ζωή μας, τα περισσότερα Σαββατοκύριακα τις περισσότερες γιορτινές μέρες,τα περισσότερα καλοκαίρια μας. 
 Μεταφέραμε τα δικαιώματά μας  εδώ και οι περισσότεροι μείναμε μόνιμα κάνοντας το Φλοίσβο το δικό μας χωριό.
Όλα τα Δ.Σ. που πέρασαν τα χρόνια αυτά έβαλαν και από ένα λιθαράκι για την αναβάθμιση της περιοχής , τους ευχαριστούμε όλους και αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, επίσης ευχαριστούμε και τις δημοτικές αρχές του τόπου για ότι έκαναν για μας τα 30 αυτά χρόνια.
.
Το σημερινό Δ.Σ. του Φλοίσβου την πρώτη Αυγούστου που πέρασε έκλεισε ένα χρόνο ζωής.

Αναλάβαμε σε μια δύσκολη περίοδο από κάθε άποψη, νέα δημοτική αρχή,συνένωση των δήμων οι δυσκολίες του Καλλικράτη και τέλος τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επηρέασαν τα πάντα.
Μέσα σ'αυτό το δύσκολο περιβάλλον,ύστερα από πολύ δουλειά και προσπάθεια σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέραμε ο οικισμός μας να γίνει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση,αυτά τα λένε οι άλλοι για μας.
Δώσαμε μεγάλο βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος από την πρώτη στιγμή και αυτό θα εξακολουθήσουμε με πείσμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι η ίδια η ζωή μας  και η ζωή των παιδιών μας.
Συγκρουστήκαμε με συμπεριφορές και νοοτροπίες που σκοπό είχαν την υποβάθμιση και καταστροφή του.
Προσκαλέσαμε τους πλέον ειδικούς  να μας ενημερώσουν για τα προληπτικά μέτρα κατά των πυρκαγιών καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής των.
Βρήκαμε νόμους και διατάξεις που προστατεύουν το περιβάλλον και ζητήσαμε από την πυροσβεστική και το δήμο να μεριμνήσουν για την εφαρμογή των.
Χαρτογραφήσαμε την περιοχή,καταγράψαμε τα αποθέματα νερού του οικισμού μας και τα καταθέσαμε στην πυροσβεστική .
Καταγράψαμε τα άτομα που θα χρειασθούν βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Εξασφαλίσαμε θετική γνωμοδότηση από την πυροσβεστική για τοποθέτηση κρουνών στην περιοχή μας και την καταθέσαμε στο δήμο.
Δημιουργήσαμε ζώνες πυρασφάλειας περιμετρικά του Φλοίσβου,τοποθετήσαμε δεξαμενή νερού στην πλατεία μας,προσφορά του μέλους μας Αντώμη Ασούτη και τον ευχαριστούμε. και το σημαντικότερο αποκτήσαμε και το δικό μας πυροσβεστικό όχημα πάντα ετοιμοπόλεμο για άμεση επέμβαση.
Το αυτοκίνητο προσέφεραν τα παιδιά του αείμνηστου φίλου Παναγιώτη Διαμάντη,προέδρου επί σειρά ετών με μεγάλη προσφορά στο Φλοίσβο, Ηρώ και Θόδωρας και ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα τους θέτουν στη διάθεση του συλλόγου και τη δεξαμενή των 35 κυβικών νερού αν παραστεί ανάγκη που βρίσκεται δίπλα στο δάσος.
Μας συγκίνησε η ικανοποίηση τόσο αυτών όσο και των συγγενών,  για τον τρόπο που αξιοποιήσαμε  αυτό το όχημα.
Τους ευχαριστούμε πολύ.
Με συνεχείς αναφορές και εκκλήσεις   καταφέραμε να καθαριστεί ο χώρος της Ρωμαϊκής Έπαυλης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Δήμο, τους ευχαριστούμε.
Κάναμε εκστρατεία καθαρισμού του δάσους σε συνεργασία με το Sportcamp.
Με τον πρόεδρό του τον Σπύρο Καραβούλη το τωρινό Δ.Σ. του Φλοίσβου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία.
Μέσα από μια σχέση συνεργασιών και αμοιβαίου σεβασμού προσπαθούμε για την αναβάθμιση της περιοχής που είναι προς το συμφέρον όλων μας..
Στα πλαίσια της καλής γειτονίας επιλύουμε κάθε πρόβλημα που θα μπορούσε να διαταράξει τη σχέση αυτή..
Στηρίξαμε τη ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ που εμπνευστής και δημιουργός της είναι ο οραματιστής σε θέματα περιβάλλοντος και όχι μόνο,πρόεδρος της Κοινότητάς μας ο Γιώργος Μπάκος που αναγνωρίζοντας την προσφορά μας στον εθελοντισμό,κατόπιν προτάσεώς του ο ομιλών κατέχει την θέση του τακτικού μέλους στο συμβούλιο της Δράσης εκπροσωπώντας τους οικισμούς.
Συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε τον Σύλλογο Δασοπροστασίας Λουτρακίου,τους ανθρώπους αυτούς που με μόνο κίνητρό  τους την αγάπη για το περιβάλλον αγωνίζονται για την προστασία του.
Αναγνωρίζοντας την προσφορά τους αποφασίσαμε ένα ποσόν από τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής να το διαθέσουμε για την ενίσχυση του Συλλόγου αυτού. 
Τις εθελοντικές μας αυτές δράσεις εξήραν τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και ο Δήμαρχός μας κατ' επανάληψη.
Διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία  την περσινή καλοκαιρινή εκδήλωση.
Έγινε η κοπή της πίτας με μεγάλη συμμετοχή.
Τιμήσαμε τα ιδρυτικά μας μέλη.
Κάναμε πραγματικά μια ωραία εκδρομή.
Ανοίξαμε ένα κανάλι ενημέρωσης και επικοινωνίας με όλους δημιουργώντας το δικό μας blog και μέσα από την τεχνολογία βρισκόμαστε πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων με άποψη και προτάσεις.
Μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε τα πάντα, να φτιάχναμε τους δρόμους μας, να τοποθετούσαμε δημοτικό φωτισμού σε σημεία που είναι απαραίτητος,να προστατεύαμε την περιοχή από τους κακοποιούς, να βελτιώναμε το δίκτυο ύδρευσης που είναι σε δραματική κατάσταση, να συνδέαμε τον οικισμό μας με το Λουτράκι με κάποιο συγκοινωνιακό μέσο.
Καταλαβαίνετε πως αν δεν υπήρχε η αλληλεγγύη και η μεταξύ μας βοήθεια , με την απεργία των ΤΑΞΙ άνθρωποι εδώ και μάλιστα ηλικιωμένοι θα έμεναν νηστικοί?
Αυτά τα λίγα βασικά αλλά άκρως απαραίτητα ζητάμε εδώ και καιρό από το δήμο μας. Θέλουμε να ελπίζουμε κάποια στιγμή να υλοποιηθούν.
Τελειώνοντας , σας δηλώνω τόσο εγώ,όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου μας θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την προβολή και αναβάθμιση της περιοχής μας,με συγκεκριμένο σχέδιο.Αυτό   είναι και το μοναδικό μου ενδιαφέρον, αρκεί να συνεχίσω να έχω την στήριξή σας , όπως την έχω μέχρι τώρα
.
Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι καλή διασκέδαση.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αίτημα διαπλάτυνσης της Εκκλησιαστικού Λυκείου στο Λουτράκι.

Ενίσχυση των μέτρων πυροπροστασίας στο Φλοίσβο Λουτρακίου

Η όμορφη πλατεία μας γίνεται ομορφότερη